Home » D:News » Ann Hodges, singura persoană lovită de un meteorit

Ann Hodges, singura persoană lovită de un meteorit

Autor: Oana Bujor 09.26.2016
În timp au existat nenumărate poveşti despre oameni loviţi de meteoriţi, însă singura poveste reală a fost cea a lui Ann Hodges.

Povestea ei începe la mijlocul zilei de 30 noiembrie în 1954, în timp ce femeia dormea pe capeaua sa din Oak Grove, Sylacauga, Alabama. Un meteorit de mărimea unui grapefruit s-a prăbuşit prin tavanului casei, a ricoşat în radio şi a lovit-o pe Ann în şold. În mod remarcabil, singura leziune pe care a suferit-o a fost o vânătaie .

Ann a declarat că a văzut o lumină roşie puternică pe cer în aceeaşi zi, însă nimeni nu a luat-o în serios deoarece în aceea perioadă era Războiul Rece, iar autorităţile au crezut că este vorba despre o rachetă sau un avion.

,,Ai şanse mai multe să fii lovit de tornadă sau de un fulger şi un uragan în acelaşi timp,” a declarat Michael Reynolds, un astronaut din cadrul Florida State College.  

Însă poveştile despre meteoritul Sylacauga, după cum a fost denumit, au continuat. Un fermier, Julius Kempis McKinney, a descoperit un fragment din meteorit în timp ce căuta lemne pentru foc. Bărbatul a reuşit să vândă bucata de meteorit către Institutul Smithsonian din Washington D.C.

Însă Ann Hodges nu a fost la fel de norocoasă. O bătălie încrâncenată a început pentru deţinerea proprietăţii rocii care a atras atenţia mass media. În cele din urmă, Hodges s-a săturat de atenţia care îi era oferită, aşadar a donat meteoritul către Muzeul de Istorie Naturală din Alabama.

O altă rănire survenită din cauza unui meteorit a fost raportată la începutul anului acesta. Afirmaţiile sugerau că un indian a fost ucis de o piatră din spaţiu, ce a lăsat o gaură în pământ. O altă poveste faimoasă este cea a meteoritului Nakhla, despre care legendele urbane afirmă că ar fi ,,vaporizat” un câine atunci când a căzut în 1911.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Tags: