Home » D:News » Ce greşeli fac oamenii care mănâncă seara?

Ce greşeli fac oamenii care mănâncă seara?

Ce greşeli fac oamenii care mănâncă seara?
Publicat: 17.01.2017
Multe persoane fac din masa de seară un festin. Acest lucru este însă dăunător pentru organism, spune antrenorul de fitness Florin Neby care explică pentru Gândul cum ne poate ajuta sportul în lupta cu kilogramele, dar nu numai. Pentru că sportul poate îmbunătăţi chiar şi viaţa sexuală.

„În general, este periculos pentru organism să mâncăm mult la o masă, mai ales seara, când funcţiile sunt mult mai lente decât în restul zilei. Ca şi regulă, o cantitate mare de mâncare înseamnă mai multă muncă pentru digestie, iar asta semnifică depozite de grăsime în final. Masa de seara trebuie să fie uşoară, scăzută ca şi număr caloric. O supă, o salată, lactate, un peşte sau fructe de mare, leguminoase, acestea sunt alimente ce ar trebui să însemne cina pentru fiecare dintre noi. Cu o asemenea alimentaţie vom avea un somn mai bun, un echilibru al greutăţii şi al metabolismului în acelaşi timp”, precizează Neby pentru Gândul.

Starea de balonare este o reacţie adversă, care apare, în general, în urma asocierilor greşite ale alimentelor. „Dacă mănânci pâine cu brânză, fructe cu lactate şi carne cu pâine ajungi la indigestie, şi vei simţi o uşoară balonare. În acelaşi timp, trebuie să ştim că alimentele la care organismul uman are în general intoleranţă sunt: glutenul din grâu, lactoza din laptele de vacă, pentru că aduc senzaţia de balonare. Pentru a scăpa de ea, putem pentru o zi să mâncăm doar fructe, legume şi să consumăm supe. În acest fel metabolismul se deblochează şi tranzitul intestinal revine la normal. Medicamentele pentru digestie ar fi ultimul lucru la care recomand să se apeleze. Ca să evitam astfel de senzaţii, trebuie să consumăm alimentele care ne produc indigestie într-o cantitate cât mai mică şi să evitam să mâncăm mult la o masă”, subliniază antrenorul de fitness Florin Neby pentru Gândul.

Acesta crede că dietele drastice ne pot face mai mult rău decât bine. „Nu este bine să scapi repede de kilograme. Repet, eu nu sunt promotorul înfometării sau al dietelor drastice ce îţi agresează organismul. Ai nevoie de disciplină, ambiţie şi perseverenţă, acestea sunt secretele. Dacă respecţi aceste principii, împreună cu o alimentaţie echilibrată şi sport de trei, patru ori pe săptămână, kilogramele în plus nu au cum să stea pe tine”, adaugă antrenorul.

Citeşte continuarea în Gândul!

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care sunt cele două alimente pe care ar trebui să le consume fiecare bărbat pentru a evita cel mai răspândit cancer?

Să mâncăm ca în timpul războiului: ar putea fi aceasta soluţia pentru o alimentaţie sănătoasă?

A fost identificat un aliment important care sporeşte riscul de cancer mamar

6 alimente pe care s-ar putea să le consumi în mod greşit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase