Home » D:News » Câte ore trebuie să muncim pe zi. „Serviciul trebuie privit doar din prisma productivităţii, nu a eroismului”

Câte ore trebuie să muncim pe zi. „Serviciul trebuie privit doar din prisma productivităţii, nu a eroismului”

Câte ore trebuie să muncim pe zi. „Serviciul trebuie privit doar din prisma productivităţii, nu a eroismului”
Publicat: 31.01.2017
Specialiştii cred că omul poate fi util la serviciu doar opt ore şi că nu trebuie să uite niciodată că are o viaţă personală şi nevoie de odihnă. În opinia psihoterapeutului Constantin Cornea, o altă cale aleasă poate duce la depresie.

8 ore somn, 8 ore serviciu şi 8 ore pentru activităţi sociale. Aceasta este ecuaţia cea mai grea, dar care poate oferi cele mai mari satisfacţii.

„O persoană care nu doarme îndeajuns nu nu poate fi utilă 100%. Odihna reface creierul şi trupul, vă oferă posibilitatea să vă bucuraţi de viaţă şi să faceţi faţă serviciului. Nici un om nu poate munci productiv mai mult de 8 ore, pentru că serviciul trebuie privit doar din prisma productivităţii, nu a eroismului, cine şi cum rezistă cel mai mult. De aceea, capacitatea de lucru poate fi maximizată doar în cele 8 ore. Dacă staţi mai mult, înseamnă că sunteţi împovărat de muncă, deci aveţi nevoie de colegi.. Dacă 8 ore nu sunt îndeajuns, atunci trebuie să vedeţi unde este problema şi să încercaţi să o rezolvaţi. Ori aveţi un şef care vine la prânz şi nu are chef pâna seara să plece acasă, ori aveţi probleme de care vreţi să vă ascundeţi  şi încercaţi să vă cufundaţi în muncă”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

În opinia specialiştilor, activităţile sociale nu trebuie să lipească. Indiferent dacă vorbim de: sport, întâlniri cu prietenii, activităţi culturale, plimbat în parc, luat masa, relaxarea are nevoie de o perioadă de timp acceptabilă.

„Trăim într-o societate în care totul se petrece pe repede înainte, în dorinţa de atingere a succesului. Astfel, şcoala nu mai reprezintă o instituţie de cultură, ci doar o etapă obligatorie ce poate şi trebuie cumva păcălită. Facultatea nu etalează ce este mai bun în societate, individul se perfecţionează într-un domeniu anume, iar licenţa este doar de formă. De aceea, individul ajunge să se angajeze fără să aibă un grad de cultură şi educaţie adecvat, fără să creadă în valorile familiei şi societăţii adevărate, dar îşi doreşte să se îmbogăţească repede, iar pentru asta este în stare să facă orice. Modelele sociale de succes se dovedesc imagini de carton, cu un trecut gaunos şi lipsit de o logică profesională. Vip-urile ce apar în mass media au un discurs analfabet, se îmbracă  în haine scumpe, pun preţ pe imagine, nu pe conţinut. Aceasta este societatea unde individul trebuie să îşi găsească rostul, reperele şi valorile”, mai spune Constantin Cornea.

Specialistul are convingerea că societatea, modelele, reperele şi valorile sunt anapoda clădite, iar omul trebuie să ştie cum să îşi manegerieze timpul şi să îmbie timpul liber cu munca, asta dacă îşi doreşte o viaţă satisfăcătoare. „Cu cât vă apropiaţi mai mult de această ecuaţie, cu atât vă veţi bucura mai mult de viaţă. Cu cât veţi fi mai departe, problemele fizice sau psihice vor deveni un mod de trai. Nu căutaţi scuze, nu încercaţi să vă ascundeţi, încercaţi să vă bucuraţi, cu adevărat, de viaţă”, concluzionează psihoterapeutul.          

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase