Home » D:News » Predicţia sumbră a lui Elon Musk: Omul va fi nevoit să devină cyborg pentru a supravieţui în viitor

Predicţia sumbră a lui Elon Musk: Omul va fi nevoit să devină cyborg pentru a supravieţui în viitor

Publicat: 16.02.2017
În timp ce societatea devine automatizată de către roboţi şi inteligenţă artificială, oamenii ar trebui să se combine fizic cu maşinăriile pentru ca umanitatea să fie cu un pas înaintea tehnologiei, spune Elon Musk.

În cadrul World Government Summit din Dubai, antreprenorul şi miliardarul din spatele Tesla şi SpaceX şi-a afirmat punctul de vedere cu privire la dependenţa omului de tehnologie, informează Science Alert.

,,În anumiţi termeni suntem deja cyborgi, dacă ne gândim la toate instrumentele pe care le avem, telefoane, laptopuri. Cu ajutorul lor putem afla răspunsul la numite întrebări în câteva secunde,” spune Musk. 

El numeşte dependenţa de tehnologie ,,un strat digital terţial” care face deja parte din biologia neuronală a omului, afectându-i modul în care gândeşte. ,,Dacă o persoană moare, fantoma digitală a acestuia rămâne vie, prin intermediul e-mail-urilor şi a conturilor,” spune afaceristul. 

În momentul în care roboţii vor prelua majoritatea sarcinilor oamenilor, Musk spune că omul ar trebui să devină cyborg pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile naturale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase