Home » D:News » Maratoanele au un impact negativ: încurcă situaţiile de urgenţă

Maratoanele au un impact negativ: încurcă situaţiile de urgenţă

Maratoanele au un impact negativ: încurcă situaţiile de urgenţă
Publicat: 29.04.2017
Maratoanele sunt evenimente importante în multe oraşe ale lumii, dar pentru unii rezidenţi pot avea efecte extrem de negative, aşa cum a arătat un nou studiu.

Cercetătorii au avut în vedere monitorizarea cazurilor în care rezidenţii care au suferit un atac de inimă, atât în timpul unui maraton, cât şi în afara evenimentului, relatează Live Science.

Studiul a arătat că în ziua maratonului ambulanţa ajunge cu aproape cinci minute mai târziu decât în alte zile, ceea ce sugerează că arterele închise şi alte schimbări în infrastructura oraşului pot întârzia transportarea pacienţilor, ceea ce, desigur, poate duce la mai multe decese.

Studiul de faţă s-a concentrat doar pe pacienţii în vârstă cu probleme acute la inimă şi a fost desfăşurat în oraşe mari din Statele Unite precum Boston, Chicago, Los Angeles, Washington, New York City ş.a.

S-a observat că din oamenii care au fost duşi la urgenţe în ziua maratonului, 28% au murit din cauza afecţiunii, în timp ce în alte zile, procentajul a fost de 25%. Au fost monitorizate şi spitalele din afara ariei maratonului, observându-se că evenimentul nu a dus la creşterea procentajului aşa cum s-a întâmplat în spitalele din zonele închise.

Acest studiu arată, statistic, că există o mare posibilitate ca maratoanele să afecteze rezidenţii care au nevoie de un transport rapid. De asemenea, studiul de faţă poate încuraja desfăşurarea altor studii similare în alte mari oraşe ale lumii unde se desfăşoară evenimente care îngreunează circulaţia. Acest lucru este valabil şi în România, unde spre exemplu, blocarea centrului Bucureştiului duce, chiar şi la sfârşitul săptămânii, la trafic aglomerat pe rutele ocolitoare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Singurul român care participă la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”

Trei români conduc în cel mai greu maraton de pe planetă, dincolo de Cercul Polar. Au parcurs peste jumătate din cursă

Povestea emoţionantă a lui Gobi, câinele care a urmărit un sportiv la ultramaraton. „A fost un miracol”

Astronautul britanic Tim Peake a devenit primul om care a alergat în spaţiu – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase