Home » D:News » După analizarea a 120.000 de oameni din 50 de ţări s-a concluzionat că ciupercile halucinogene sunt mai sigure ca alcoolul

După analizarea a 120.000 de oameni din 50 de ţări s-a concluzionat că ciupercile halucinogene sunt mai sigure ca alcoolul

Publicat: 28.05.2017
Conform ”Global Drug Survey” din 2017, ciupercile halucinogene sunt cele mai sigure droguri recreative. Studiul a implicat 120.000 de oameni din 50 de ţări şi este cel mai mare studiu de acest tip din lume. De aceea, miza lui a fost ilustrarea unei imagini de ansamblu care să cuprindă tipurile de droguri consumate, frecvenţa, motivul şi efectele pe care acestea le au (pozitive sau negative).

În cazul siguranţei, rezultatele au fost interesante. Aceasta poate fi măsurată de proporţia oamenilor care le consumă şi care au avut nevoie ulterior de tratament medical, scrie IFL Science.

Astfel, în urma studiului s-a constatat că ciupercile halucinogene sunt cele mai sigure droguri, doar 0,2% dintre consumatori au ajuns la urgenţe. Spre exemplu, consumarea alcoolului a făcut ca 1,3% dintre persoane să ajungă cu probleme la spital (diagrama de mai jos).

Credit: Global Drug Survey 2017

La capătul opus se află metamfetamina, cu 8,2 dintre consumatori ajungând la spital după o experienţă cu acest drog.

Totuşi, deşi comprehensiv şi amplu, trebuie avut în vedere că nu toate dintre cele 50 de ţări au avut numărul egal de participanţi. Spre exemplu, Germania a avut 36.000 de participanţi, pe când Franţa doar 500.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum schimbă ciupercile halucinogene creierul

Cum creează ciupercile halucinogene acele stări speciale?

Ciupercile halucinogene ar putea ajuta la tratarea bolilor psihice. Efectul neaşteptat pe care îl au asupra creierului

6 droguri care ar putea aduce beneficii surprinzătoare sănătăţii umane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase