Home » D:News » Diferenţa esenţială dintre înfometare şi un regim drastic: Este un pericol

Diferenţa esenţială dintre înfometare şi un regim drastic: Este un pericol

Diferenţa esenţială dintre înfometare şi un regim drastic: Este un pericol
Publicat: 31.07.2017
Nutriţioniştii atrag atenţia că între un regim drastig şi înfometare este o diferenţă mare. Specialiştii au explicat, în cadrul evenimentului „Be Fit" organizat de csid.ro, că regimul drastic presupune respectarea cu stricteţe a regulilor şi cantităţilor, pe când înfometarea este un pericol.
„Între un regim drastic şi înfometare este o distanţă foarte mare. Există diete drastice, în sensul regulilor foarte stricte, cantităţilor, nu rişti nimic, acolo trebuie respectat. Dietele periculoase sunt cele în care oamenii se înfometează şi, din păcate, lumea încă aleargă după ele. Riscurile sunt de la deshidratare până la pierderea masei musculare pentru că organismul îşi mănâncă proprii muşchi, în lipsa mâncării, practic, ce scădem pe cântar, nu este grăsime, ci apă pierdută. Riscul este ca în momentul în care ne întoarcem la haosul alimentar, pentru că dieta prin înfometare nu ne învaţă nimic, să punem de trei ori cât am reuşit să dăm jos”, a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Reisler, jurnalist şi promotor al vieţii sănătoase.
 
Irina Reisler, prezentă la evenimentul „Be Fit” organizat de csid.ro, a reuşit, prin forţe proprii, să slăbească 50 de kilograme, în anul 2002. Aceasta spune că pentru a obţine silueta dorită este nevoie de o bună documentare şi de o dietă personalizată.
 
Citeşte continuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase