Home » D:News » Opt tipuri de ouă gustoase şi benefice pentru sănătate

Opt tipuri de ouă gustoase şi benefice pentru sănătate

Opt tipuri de ouă gustoase şi benefice pentru sănătate
Publicat: 21.10.2017
Ouăle de găină sunt cele mai consumate, însă nu trebuie să uităm că există şi alte tipuri la fel de gustoase şi de benefice pentru sănătate. Poate sunt mai greu de achiziţionat sau mai scumpe, însă din când în când putem face o schimbare şi, la micul dejun, să ne delectăm cu un ou de raţă, de curcan şi de ce nu de struţ.
Oul de raţă
 
Ouăle de raţă sunt adevărate delicatese, fiind de obicei consumate alături de trufe sau de sparanghel. Pot fi gătite şi simplu, cu puţină smântână şi pâine prăjită sau se pot fierbe tare. Sunt echivalentul a două ouă de găină. Totuşi, trebuie să ţineţi cont de faptul că au un conţinut mai mare de grăsime şi au de trei ori mai mult colesterol.
 
Oul de gâscă
 
La fel ca ouăle de raţă, şi cele de gâscă sunt foarte bogate în grăsimi. Acesta este motivul pentru care sunt cel mai des folosite în reţete de prăjituri.
 
Oul de bibilică
 
Ouăle de bibilică sunt un aliment de lux. Sunt foarte rare ţinând cont de faptul că o bibilică nu face decât 60 de ouă pe an. Sunt extrem de aromate, cu un gălbenuş mare şi foarte puţin albuş. Din ouăle de bibilică se pot face prăjituri, maioneză sau se pot consuma ca atare fierte tare.
 
CIteşte continuarea pe Gustarte.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase