Home » D:News » Experţii NASA susţin că vom găsi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani

Experţii NASA susţin că vom găsi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani

Publicat: 19.11.2017
Experţii NASA susţin că vom găsi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani
Viaţa extraterestră va fi găsită în următoarele decenii. Cel puţin, aceasta este convingerea specialiştilor de la NASA care au condus un studiu exhaustiv.

În ceea ce priveşte explorarea spaţială, în anii recenţi capacităţile au crescut exponenţial. În nici 100 de ani au fost descoperite peste 3.500 de exoplanete, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au precizat că aceste căutări sunt ghidate după caracteristicile vieţii şi condiţiilor terestre, separând astfel lumile neospitaliere de cele care prezintă semne promiţătoare, precum lunile Enceladus şi Europa.

„Înainte să căutăm viaţă, încercăm să vedem ce feluri de planete pot avea un climat care poate susţine organismele”, a precizat Tony del Genio de la Goddard Institute for Space Studies al NASA.

„Folosim aceleaşi modele care sunt utilizate pentru a prezice schimbările climatice de pe Pământ”, a adăugat acesta.

Sunt mulţi factori care contribuie la habitabilitatea unei planete, inclusiv proximitatea stelei sale, ceea ce dictează dacă planeta are condiţiile optime de a avea apă lichidă la suprafaţă. „Oriunde ne uităm pe Terra, fie că este deşert, Antarctica sau cele mai adânci părţi ale crustei, acolo unde este chiar şi o cantitate infimă de apă lichidă, este viaţă”, au menţionat cercetătorii de la NASA. „De aceea, savanţii au fost foarte încântaţi de descoperirea jeturilor de apă de pe sateliţii Europa şi Enceladus din Sistemul nostru Solar”.

Mai mult decât atât, aceste medii conţin în atmosfera lor oxigen şi metan, ceea ce le face şi mai interesante, întrucât există un mod de a genera oxigenul şi metanul în acelaşi timp, şi anume cu ajutorul organismelor.

Un alt element al acestor explorări spaţiale este reprezentat de demersul de a elimina celelalte posibilităţi. „Atunci când studiezi o planetă cu potenţial habitabil, viaţa trebuie să fie ipoteză de ultimă instanţă”, a explicat Morgan Cable, de la Jet Propulsion Laboratory al NASA. „Trebuie să elimini toate celelalte explicaţii”.

„Cred că, în 20 de ani, putem găsi acel candidat care are viaţă”, a precizat de Genio. Andrew Rushby, de la Ames Research Center al NASA, a adăugat şi el că „descoperirea vieţii extraterestre este o chestiune de decenii, deşi în ultimii 50 de ani am fost mereu la 20 de ani de descoperirea vieţii din afara Pământului”. Acesta a adăugat şi că cele mai bune speranţe le au cele două luni, Europa şi Enceladus.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Există semne cu privire la existenţa vieţii extraterestre, dar specialişti de renume avertizează cu privire la pericole

Care sunt şansele să găsim viaţă extraterestră? Ecuaţia Drake are un răspuns la această întrebare

Cele 4 locuri din Sistemul Solar în care ar putea exista viaţă extraterestră

A fost întocmit clasamentul planetelor care ar putea găzdui viaţă extraterestră

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase