Care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească dintr-un regim de slăbire

13 02. 2018, 12:00

Cei care doresc să scadă în greutate, fie din raţiuni pur estetice, fie medicale, trebuie să ştie că nu regimul de slăbire temporar este soluţia pentru problemele lor, ci un stil de viaţă echilibrat.

‘’Recomand pacienţilor care doresc să slăbească să respecte cinci mese pe zi, să ia cina până în ora 20 şi să includă anumite alimente’’, spune medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?

Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele care pot face minuni într-o dietă!

Afinele sunt o sursă de antioxidanţi, calciu, zinc, dar şi vitaminele A şi C care asigură aportul necesar de minerale şi vitamine. Totodată, au un conţinut ridicat de fibre şi ajută la îmbunătăţirea digestiei şi  stimulează arderea grasimilor. Pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare.

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine. Pot fi servite sub formă de omletă sau fierte. Sunt ideale la micul dejun sau la cină alături de o salată.

Fulgii de ovăz reprezintă soluţia ideală pentru micul dejun. Pot fi consumate împreună cu un iaurt slab, sub 2 % grăsime, dar cu limitare cantitativă la 1-2 linguriţe.

Merele verzi, cu gustul lor dulce-acrişor, pot reprezenta gustarea ideală de dimineaţă sau un mic dejun sănătos. Conţin fibre, care sunt importante pentru că facilitează digestia, dar şi vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.
 
Ciupercile au un conţinut ridicat de proteine şi pot fi gătite în combinaţie cu carne slabă sau sub formă de supe creme sau pe grătar. Aceste legume au şi un conţinut ridicat de apă.
 
Carnea de vită este o sursă perfectă de proteină. Poate fi consumată la prânz alături de o salată. 
 
Sardinele conţin grăsimi care distrug depozitele adipoase şi menţin nivelul colsterolului în limite normale. Sunt o sursă de proteină, calciu şi omega 3 importante pentru sănătate.

Citeşte continuarea pe CSID.