Home » D:News » O păpuşă Barbie realizată după modelul Fridei Kahlo generează dispute

O păpuşă Barbie realizată după modelul Fridei Kahlo generează dispute

O păpuşă Barbie realizată după modelul Fridei Kahlo generează dispute
Publicat: 11.03.2018
Între rudele artistei mexicane Frida Kahlo şi corporaţia care susţine că deţine drepturile asupra imaginii acesteia a apărut o dispută. Aceasta survine după ce compania producătoare de jucării Mattel a lansat o serie de noi păpuşi Barbie, bazate pe ideea „Femei care ne inspiră” – printre care se numără şi Kahlo.

Într-o declaraţie, familia a insistat asupra faptului că Mattel nu era autorizată să creeze o păpuşă după Frida. Dar atât Corporaţia Frida Kahlo, cât şi Mattel resping acuzaţiile. Artista cu sprâncene faimoase este celebră pentru autoportretele ei şi a devenit o emblemă a feminismului, informează Rador.

De la decesul ei, în 1954, imaginea ei a generat un mare număr de produse, de la tequila la balsam de buze. Aceasta nu este prima dată că activităţile comerciale ale Corporaţiei Frida Kahlo au deranjat familia artistei. „Doamna Mara Romeo, stră-nepoata Fridei Kahlo, este singura deţinătoare a drepturilor asupra imaginii ilustrei pictoriţe mexicane Frida Kahlo”, a susţinut familia într-o declaraţie.

Doamna Romeo a declarat pentru agenţia de ştiri AFP că problema nu se rezumă la drepturile asupra imaginii. „Aş fi vrut o păpuşă cu trăsături mai apropiate de ale Fridei, nu această păpuşă cu ochi de culoare deschisă”, a declarat ea. Mattel a afirmat însă că a avut permisiunea de a decide în privinţa asemănării. „Mattel a lucrat în parteneriat strâns cu Corporaţia Frida Kahlo, deţinătoare a tuturor drepturilor legate de numele şi identitatea Fridei Kahlo, asupra creaţiei acestei păpuşi”, a declarat un purtător de cuvânt”. Mattel a furnizat de asemenea o declaraţie a Corporaţiei Frida Kahlo, în care aceasta afirmă că a primit drepturile de a reproduce imaginea Fridei de la nepoata acesteia, Isolda Pinedo Kahlo.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase