Home » D:News » Acestea sunt cele 7 lucruri pe care oamenii inteligenţi nu le fac

Acestea sunt cele 7 lucruri pe care oamenii inteligenţi nu le fac

Acestea sunt cele 7 lucruri pe care oamenii inteligenţi nu le fac
Publicat: 19.03.2018
Oamenii inteligenţi pot fi detectaţi după comportamentul pe care îl afişează, mai ales în relaţie cu ceilalţi. Au o fire sensibilă, sunt toleranţi şi întotdeauna dornici să ajute. Cu alte cuvinte, de comportamentul lor nu te poţi îndoi niciodată, preţuiesc prietenia, anii ce vă leagă şi momentele petrecute împreună.
“Aceste calităţi se manifestă încă de la o vârstă fragedă, deci pot fi considerate înnăscute. Cu toate astea, omul poate căpăta această inteligenţă emoţională, combinată cu o inteligenţă socială, pe parcursul vieţii, în funcţie de experienţele de viaţă, de traumă, dar şi din dorinţa de a imita comportamentul unei persoane pe care o admiră”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Ce se înâmplă, doctore?
 
Iată care ar fi, în opinia psihologului, comportamentul unui om inteligent!
 
Îşi conturează aşteptările raportându-se corect la ceilalţi. Cu alte cuvinte, nu cere celorlalţi ceea ce aceştia nu pot oferi. Exemplu: dacă îşi doreşte un job sau o parteneră de viaţă apelează doar la cei care îl pot ajuta cu adevărat, nu împovărează cu nevoile lui pe toată lumea.
 
Nu îşi doreşte să îi schimbe pe ceilalţi. Evaluează cu uşurinţă care sunt calităţile şi defectele celorlalţi şi se concentrează pe calităţi. Exemplu: are un prieten ce simte nevoia doar să se plângă. El îl ascultă şi îl ajută să îşi găsească o solutie pentru problemele lui.
 
Nu se încarcă cu problemele celorlalţi. Ştie să asculte, să sfătuiască sau să ajute, fără să simtă că se sacrifică. Exemplu: are un prieten care nu are un job. Îl sfătuieşte să îşi facă un CV, să îl depună în mai multe locuri, dar nu îi propune să vină la el la firmă, asta pentru a nu îşi complica existenţa.
 
Nu îi judecă pe cei din jur, nu bârfeşte şi nu intră în polemici. Exemplu: dacă unul dintre prieteni bârfeşte un prieten comun sau îi cere părerea despre defectele prietenului care nu este de faţă, el iese cu eleganţă din această capcană, exprimându-şi opinia faţă de calităţile persoanei respective sau pur şi simplu schimbă subiectul. Ori se preface că nu a înţeles ce i se cere.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase