Home » D:News » Unul din zece oameni au urme de cocaină sau heroină pe amprente

Unul din zece oameni au urme de cocaină sau heroină pe amprente

Unul din zece oameni au urme de cocaină sau heroină pe amprente
Publicat: 24.03.2018
Savanţii de la Universitatea Surrey au descoperit că unele droguri sunt atât de des întâlnite încât 13% dintre cei care au participat la un test au avut urme de droguri de clasa A pe amprente, în ciuda faptului că nu le-au folosit niciodată.

În cadrul noului test, cercetătorii au putut crea o metodă sigură prin care îi pot depista pe cei care au folosit cocaină sau heroină şi cei care au fost expuşi la droguri fără voia lor, scrie Phys.

Studiul, care a fost publicat în Clinical Chemistry, a testat amprentele a 50 de voluntari care nu au consumat droguri şi 15 persoane care au luat cocaină sau heroină în ultimele 24 de ore.

Cercetătorii au testat amprentele de pe mâinile nespălate ale voluntarilor care nu consumă droguri şi au găsit că aceştia pot avea urme de droguri de clasa A. În jur de 13% dintre amprentele analizate conţineau cocaină şi 1% conţineau un compus al heroinei.

De asemenea, cercetătorii au putut face diferenţa între amprentele care erau contaminate de substanţele din mediu cu cele implicate în producţia drogurilor – chiar şi după ce voluntarii s-au spălat pe mâini. „Cocaina este un contaminant des întâlnit în mediul înconjurător”, a precizat Melanie Bailey de la Universitatea Surrey, cercetătoare în cadrul studiului.

Pentru a testa posibilitatea de a transfera drogurile printr-o strângere de mână, voluntarii neconsumatori au dat mâna cu un consumator. Apoi au fost luate amprentele. Cercetătorii au văzut că metoda utilizată de ei poate face diferenţa între cel care a folosit substanţa şi cel care a fost contaminat fără voia sa.

„Este evident că testarea amprentelor este viitorul analizelor de depistare a drogurilor. Sunt mulţi factori care separă testarea amprentelor de alte metode – este non-invazivă, uşor de colectat şi poţi identifica persoana. Studiul nostru va ajuta la adăugarea unui alt element important în testarea amprentelor pentru depistarea dorgurilor”, a precizat Mahado Ismail, autorul principal al studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Metodă inedită pentru contrabandă cu cocaină, descoperită de poliţia din Thailanda

Ce se întâmplă în creier sub influenţa cocainei?

Ce se întâmplă în creierul celor care iau cocaină?

Descoperire cu dublu tăiş. Cercetătorii au publicat reţeta pentru heroina ”de casă”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase