Home » D:News » Fertilizarea in vitro: descriere, tratamente complementare, inseminare şi embriotransfer

Fertilizarea in vitro: descriere, tratamente complementare, inseminare şi embriotransfer

Fertilizarea in vitro: descriere, tratamente complementare, inseminare şi embriotransfer
Publicat: 28.05.2018
Fertilizarea in vitro reprezinta, indubitabil, cea mai mare realizare medicala in domeniul tratamentului infertilitatii cuplului. De la sfarsitul anilor 70 ai secolului trecut si pana in ziua de astazi mii de familii au beneficiat de acest progres stiintific, devenind parinti. Metoda a cunoscut numeroase imbunatatiri de la inceputul practicarii ei, in special referitor la tratamentul de stimulare ovariana dar si la tehnicile de aspiratie si embrio transfer.

Pentru o rata cat ai mare de reusita a acestei metode, o serie de etape trebuie respectate. Conform metodologiei integrative de pregatire a procedurii de fertilizare in vitro urmatorii pasi sunt foarte importanti:

In primul rand, se pune problema fireasca – unde trebuie sa ma adresez daca am o problema de fertilitate ? Aici comportamentul este foarte diferit, primii medici vizitati pot fi de diferite specialitati. De preferat in acest caz este fara indoiala prezentarea la un medic specialist in tratamentul infertilitatii cuplului care, la randul lui sa faca parte dintr-o echipa medicala multidisciplinara (endocrinolog, cardiolog, hematolog, genetician, medic de terapii complementare, medic de familie, medic anestezist, embriolog, psiholog). In perioada de pregatire pentru procedura FIV, mare parte din acesti specialisti ar trebui vizitati.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase