Home » D:News » Eurostat: Bucureştenii se situează pe locul 4 în topul celor mai nemulţumiţi europeni faţă de spaţiile publice

Eurostat: Bucureştenii se situează pe locul 4 în topul celor mai nemulţumiţi europeni faţă de spaţiile publice

Eurostat: Bucureştenii se situează pe locul 4 în topul celor mai nemulţumiţi europeni faţă de spaţiile publice
Publicat: 30.05.2018
Bucureştiul se află pe locul 4 în topul capitalelor cu cei mai nemulţumiţi cetăţeni în privinţa spaţiilor publice – pieţe, bulevarde sau zone pietonale etc. - din oraşe, arată un raport al Eurostat.
În privinţa capitalelor Uniunii Europene, rezultatele arată diferenţe semnificative de satisfacţie, cu niveluri cuprinse între 41% şi 88%. Cu toate acestea, în majoritatea capitalelor, locuitorii sunt în general mulţumiţi de spaţiile publice, notează autorii raportului, 
 
Cel puţin 85% dintre locuitori s-au arătat mulţumiţi foarte mult cu pieţele, bulevardele şi zonele pietonale din oraş, dacă locuiau în Luxemburg şi Viena (88%), Stockholm (87%), Ljubljana (86%) şi Helsinki (85%), informează Mediafax.
 
În schimb, doar aproximativ jumătate dintre locuitori au declarat că sunt mulţumiţi de aceleaşi spaţii publice din Valletta (41%), Atena (49%), Roma (55%), Bucureşti şi Nicosia (câte 56%) şi Sofia (58%).
 
„Vă rog să-mi spuneţi dacă sunteţi foarte mulţumit, destul de mulţumit, destul de nesatisfăcut sau deloc mulţumit de spaţiile publice din oraşul dumeavoastră, cum ar fi pieţele, bulevardele şi zonele pietonale” Aceasta a fost interogarea adresată locuitorilor din 83 de oraşe europene în 2015.
 
Dintre cele 83 de oraşe chestionate, Ventspils din Letonia a ocupat prima poziţie, 97% dintre locuitorii săi răspunzând că sunt foarte sau mai degrabă mulţumiţi de spaţiile publice din oraşul lor. Ventspils a fost urmat de Rotterdam, din Olanda (93%), Münster din Germania, Oviedo din Spania şi Malmö din Suedia (toate cu câte 92%), precum şi Bordeaux din Franţa (90%).
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase