Home » D:News » Expoziţie de plante cu leac la Muzeul Ţăranului din Bucureşti

Expoziţie de plante cu leac la Muzeul Ţăranului din Bucureşti

Expoziţie de plante cu leac la Muzeul Ţăranului din Bucureşti
Publicat: 20.06.2018
Expoziţia şi atelierul interactiv cu plante de leac "Buruieni Biruitoare" aduc în atenţia publicului de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti virtuţile unor adevărate comori vegetale rămase în cotloanele tradiţiei, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român deschide vineri, de la ora 18.00, expoziţia „Buruieni Biruitoare”, la Sala Acvariu. Timp de o săptămână, publicul are ocazia să înţeleagă cât de variate sunt sursele de echilibru oferite de natură şi cum a reuşit modul de viaţă tradiţional să identifice tipurile potrivite de valorificare, scrie Mediafax.

„Fiecare ţăran ştie că plantele câmpului sunt un dar al lui Dumnezeu, menite a-i sluji omului ca hrană şi leac. Transfigurate şi binecuvântate cu puterea de a tămădui, plantele fac parte din viaţa noastră şi trebuie culese atent, după rânduială, în perioada lor de înflorire şi la anumite momente ale zilei, dictate de experienţa îndelungată, de tradiţie şi ritualuri. Vitalitatea vegetală, ca o promisiune de sănătate, vine spre noi prin floare sau rod, prin frunză, sevă, scoarţă, rădăcini. Zona Valea Doftanei, atât de bogată în buruieni de leac, este tezaurul natural din care am cules plante întrebuinţate de localnici pentru ceaiuri, macerate, cataplasme, siropuri, alifii. Le arătăm, le folosim, ne bucurăm de ele o săptămână întreagă la MŢR”, arată organizatorii.

Intrarea este liberă la expoziţia şi atelierul „Buruieni Biruitoare”, ce vor fi deschise publicului până pe 29 iunie, între orele 10.00 şi 18.00.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase