Home » D:News » Operaţiunea de salvare a sportivilor din peştera din Thailanda ar putea începe vineri seară

Operaţiunea de salvare a sportivilor din peştera din Thailanda ar putea începe vineri seară

Operaţiunea de salvare a sportivilor din peştera din Thailanda ar putea începe vineri seară
Publicat: 06.07.2018
Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi, 12 minori şi un adult, blocaţi în peştera din Thailanda va începe în noaptea de vineri, a anunţat presa belgiană citând surse neoficiale.
Cei 12 adolescenţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră de 13 zile şi aşteaptă să fie salvaţi.

Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la faţa locului şi ajută la operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi, a declarat pentru Het Laatste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se aşteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămînă optimişti.

”Ne aşteptăm ca primii doi fotbalişti să fie scoşi astăzi din peşteră. Este o cursă dificilă prin labirinturi şi coridoare care sunt şi foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenţi, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen şi vor fi ţinuţi de mână de scafandri”, a mai spus acesta.

Ajutor neaşteptat de la un miner din Chile 

Anterior acestui anunţ, Mario Sepulveda, unul dintre cei 33 de mineri care în anul 2010 au rămas blocaţi în subteran într-o mină din Chile, a transmis un mesaj de încurajare celor 13 sportivi blocaţi de mai multe zile într-o peşteră din Thailanda, oferindu-se totodată să ajute la salvarea acestora, informează El Mundo.
 
”Fiţi puternici!” este mesajul transmis de acesta celor 12 copii şi antrenorului lor, adăugând că ar fi dispus să călătorească în Thailanda, oferindu-şi sprijinul pentru salvarea acestora.
 
Pentru a putea ajunge acolo trebuie însă să ia legătura cu membrii Guvernului din Chile, deoarece are nevoie de bani. În cazul în care nu primeşte sprijin de la autorităţile chiliene, acesta este dispus să facă rost de bani din altă parte.
 
”Consider că este important pentru noi ca ţară să oferim o mână de ajutor după ceea ce s-a întâmplat cu noi acum câţiva ani. Mi-ar plăcea să merg în Thailanda deoarece cred că este important să sprijinim acele familii cu o vorbă bună, o îmbrăţişare, cu tot ce putem”, a transmis acesta.
 
Sepulveda face un apel şi către autorităţile thailandeze să încerce prin orice mijloace să ii scoată pe copii din subteran, prin donaţii sau să trimită scafandri profesionişti şi să-i înveţe să inoate pentru a-i scoate cât mai repede de acolo.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase