Home » D:News » Gingko Biloba, bună când te doare capul sau ai ameţeli

Gingko Biloba, bună când te doare capul sau ai ameţeli

Gingko Biloba, bună când te doare capul sau ai ameţeli
Publicat: 02.10.2018
Frunzele de gingko biloba sunt recomandate tuturor celor care vor să îşi păstreze sau să îşi amelioreze capacităţile circulatorii şi cerebrale. Gingko Biloba este un arbore surprinzător, care există de aproape 250 de milioane de ani şi este extrem de rezistent, dat fiind că a supravieţuit bombei atomice de la Hiroshima.

Gingko Biloba: avantaje pentru sănătate

Vasodilator. Această plantă este esenţială pentru a preveni îmbătrânirea creierului. Gingko Biloba şi bioflavonoidele sale au efecte pozitive asupra memoriei, a circulaţie cerebrale deficitare, a capacităţilor cognitive, asupra durerilor de cap şi a vertijului cauzat de de tulburări vasculare. Aici sunt incluse confuzia, ameţeala stresul şi angoasa. Este, de asemenea, utilizată în stadiile incipiente ale demenţei senine şi ale maladiei Alzheimer.

Alte beneficii. Gingko Biloba este recomandată în caz de scleroză, acufene, afecţiuni ale retinei, senzaţii persistente de frig, rău de înălţime.

Gingko Biloba: beneficii nutriţionale

Frunzele de gingko biloba sunt folosite pentru obţinerea extractului de gingko biloba. Ele conţin flavonoide, terpene şi diterpene, specifice acestui arbore, numite ginkgolide.

Gingko Biloba: cum o alegem

Frunzele de gingko biloba sunt disponibile în magazinele de produse naturiste. Puteţi planta un arbore în grădină, pentru a-i culege frunzele. Atenţie: arborele are două forme, masculină şi feminină. Fructele arborelui-femelă au un miros neplăcut; optaţi deci pentru un mascul. Tot în magazinele de produse naturiste puteţi găsi frunze sub formă de capsule gelatinoase standardizate în ginkgolide. Conţinutul ideal al extractelor din comerţ este de 25% glucoflavonoide şi 6% terpeno-lactone.

Citeşte continuarea pe CSID

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase