După ce un chiropractician i-a ajustat gâtul, o femeie a avut probleme cu vederea

08 10. 2018, 00:05

Iniţial, femeia a mers la chiropractician pentru remedierea problemelor la vertebrele cervicale pentru a trata durerea de cap, scrie Live Science.

După vizită, femeii i-au apărut trei pete în vederea cu ochiul drept. Prima a apărut imediat după vizită, iar celelalte două după o zi. Aceste pete sunt simptome ale spargerii unor vase de sânge, cunoscute sub numele de hemoragii preretinale. Cel mai probabil, hemoragia a avut loc după o reajustare a vertebrelor cervicale.

Aceste mişcări bruşte ale gâtului au fost asociate cu rănile la artera carotidă, care transportă sânge la ochi şi creier, dar este primul caz în care tehnica a afectat umoarea sticloasă, care s-a detaşat într-o regiune din globul ocular, cauzând sângerare.

„Presupun că reverberaţiile cauzate de reajustarea gâtului au cauzat traumele umorii sticloase”, a precizat Yannis Paulus, profesor la Department of Ophthalmology and Visual Sciences de la University of Michigan.

După două luni de la eveniment, vederea femeii a revenit la normal, fără alte tratamente.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este hernia de disc, diagnosticul pe care l-a primit Simona Halep

FOTO. Caz medical rar şi extrem de grav. Cum un ghinion nu vine niciodată singur, un om care a supravieţuit muşcăturii unui rechin s-a ales cu o bacterie care îi consumă ţesutul

Caz medical rar şi înfricoşător în Statele Unite: un bărbat a crezut că are o simplă băşică, dar acum are piciorul amputat şi a fost foarte aproape să-şi piardă viaţa

Caz medical rar: o persoană oarbă poate percepe mişcarea