Home » D:News » Momentul în care propulsoarele rachetei ce transporta doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională au cedat. Echipajul Soyuz a aterizat de urgenţă

Momentul în care propulsoarele rachetei ce transporta doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională au cedat. Echipajul Soyuz a aterizat de urgenţă

Publicat: 11.10.2018
Propulsoarele rachetei ce transporta nava Soyuz la bordul căreia se aflau doi astronauţi au cedat la scurt timp după momentul lansării ce a avut loc astăzi la 11:40, ora României. Astronautul Nick Hague din cadrul NASA şi cosmonautul Alexei Ovchinin din cadrul Roscosmos au fost nevoiţi să aterizeze de urgenţă.

Conform CBC, cei doi membri ai echipajului au efectuat o aterizare de urgenţă în Kazahstan, unde a avut loc lansarea. În video de mai sus se poate vedea momentul în care aceştia au realizat că vor ateriza de urgenţă.

Lansarea noului echipaj către Staţia Spaţială Internaţională a fost programtă pentru ora 4:40 a.m.EDT (11:40, ora României). În urma unei călătorii de şase ore, cei doi ar fi trebuit să ajungă pe ISS, însă propulsoarele rachetei au cedat la câteva minute după lansare. 

Echipele de salvare au ajuns în locul în care au aterizat membrii echipajului. Cei doi astronauţi se află în siguranţă. 

Astronauţii urmau să se alăture expediţiei cu numărul 57, formată din astronauţii Alexander Gerst (Agenţia Spaţială Europeană), Serena Auñón-Chancellor (NASA) şi Serghei Prokopiev (Roscosmos), aflaţi pe ISS din luna iunie.
 
Incidentul vine la aproximativ o lună de la un alt scandal apărut în urma descoperirii unei fisuri în una dintre capsulele Soyuz, produse de către compania rusească Energia. Conform observaţiilor astronauţilor, fisura ar fi fost realizată de către un sfredel. 
 
La scurt timp după detectarea fisurii, atât directorul executiv al Roscosmos, Dmitry Rogozin, cât şi membrii ai NASA au declarat că încearcă să descopere dacă este vorba despre un accident sau un act deliberat. La începutul lunii octombrie, Roscosmos a infirmat posibilitatea unui defect de fabricaţie. Momentan investigaţia este în desfăşurare pentru stabilirea cauzei şi a posibililor vinovaţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase