Home » D:News » NASA a pierdut mai multe artefacte din cauza administrării defectuoase

NASA a pierdut mai multe artefacte din cauza administrării defectuoase

Publicat: 01.11.2018
Investigatorii federali au precizat că după 60 de ani de explorări spaţiale, NASA ar putea face o treabă mai bună în urmărirea propriei istorii.

Office of Inspector General (OIG), un departament independent de investigare al NASA, a completat recent un audit al proprietăţilor istorice ale NASA, iar ca urmare a mai multor pierderi importante, departamentul a recomandat agenţiei să adopte o abordare mai eficientă în identificarea şi administrarea artefactelor spaţiale, scrie Collect Space.

„Procesele NASA de administrare a proprietăţii istorice s-a îmbunătăţit pe perioada celor 6 decenii, dar un volum semnificativ de proprietăţi au fost pierdute, clasificate defectuos sau au fost luate de foşti angajaţi şi contractori din cauza lipsei de proceduri adecvate a companiei”, a raportat OIG.

De asemenea, eforturile OIG de a recupera artefacte care au scăpat controlului NASA au fost încurcate de „arhivarea defectuoasă şi de lipsa unor proceduri”.

Un caz concret în acest sens este găsirea de către un istoric al US Air Force al unui prototip de rover pentru explorarea Lunii care a fost găsit într-o curte în Alabama, în anul 2015. După ce a raportat cazul la NASA, cazul a fost trimis la OIG, care a aflat că cel care deţinea roverul era dispus să-l returneze agenţiei spaţiale.

„OIG a cerut NASA să preia dreptul asupra roverului şi, dacă se putea, să realizeze un plan prin care să-l accepte ca o donaţie”, conform auditului. „Totuşi, după o aşteptare mai lungă de patru luni pentru o decizie de la agenţie, individul a vândut roverului la o companie de fiare vechi”, au adăugat examinatorii în raport.

Noul proprietar al vehiculului a respins oferta NASA de a cumpăra roverul şi l-a scos la licitaţie pentru o sumă secretă.

Un alt exemplu al administrării defectuoase a dus ca un săculeţ pentru mostre care a fost folosit în prima misiune pe Lună să devină proprietate personală şi să fie vândut cu cea mai mare sumă a oricărui artefact spaţial la o licitaţie publică, cu suma de 1,8 milioane de dolari în 2017.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA a descoperit probleme la încă un telescop spaţial. Chandra X-ray a fost pus în ”modul de siguranţă”

NASA are în plan construirea unei staţii spaţiale care să orbiteze Luna

Noul plan al NASA pentru descoperirea vieţii extraterestre

Este un ”Pământ extraterestru”. NASA a publicat cele mai clare imagini cu luna lui Saturn, Titan – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase