Home » D:News » SUA a angajat o companie condusă de un român pentru strategia de imagine

SUA a angajat o companie condusă de un român pentru strategia de imagine

Publicat: 10.01.2019
SUA a angajat o companie condusă de un român pentru strategia de imagine
Departamentul de Stat American a angajat Transiris, condusă de Silvian Cenţiu, o companie unde mai mult de jumătate din personal este din România. Aceasta va crea strategia de imagine a Statelor Unite în lume.

Cea mai mare parte din echipa proiectului, inclusiv conducerea, este formată din români, potrivit Mediafax.

În prezent, iniţiativa de strategie se concentrează pe Europa, începând cu un proiect pilot în Austria, Cehia şi Ungaria. Etapa aceasta va fi finalizată în ianuarie 2019 şi va fi urmată de un proiect de implementare. Transiris a fost contractată în exclusivitate pentru strategia acestui proiect, precum şi pentru deciziile de a subcontracta unele componente tactice către alte companii locale.

“America, aşa cum numim de multe ori Statele Unite ale Americii, nu este doar o ţară, ci o idee, un set de principii de viaţă, un simbol cultural al drepturilor la viaţă, libertate şi căutare a fericirii. Dar imaginea Americii este şi sub continuă presiune şi critică, atât din interiorul ţării cât şi din afară. Strategia noastră se concentrează pe crearea unei imagini care reprezintă adevărata America”, a declarat Silvian Cenţiu.

Istoric, SUA a finanţat o agenţie pentru promovarea imaginii în lume, organizaţie din care au făcut parte şi Europa Liberă şi Vocea Americii, instituţii bine cunoscute în Romania în anii de dinaintea revoluţiei. Această agenţie, USIA, a fost desfiinţată în 1998 printr-un act al Congresului American.

Compania Transiris a fost înfiinţată în 2012 cu sedii în California şi în Bucureşti pentru a deservi în principal companii de top (Fortune 500) cu servicii şi tehnologii de marketing. Între timp, a înfiinţat şi alte sedii în Canada, Austria, Spania, şi Marea Britanie. Biroul din Marea Britanie a fost înfiinţat în cooperare cu Guvernul Scoţiei.

Silvian Cenţiu este fondatorul şi conducătorul companiei Transiris. S-a născut la Braşov, a urmat Liceul “Andrei Şaguna”. A studiat în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, precum şi la Universitatea Tehnică din Viena (TU Wien), Universitatea San Francisco (USF), Universitatea Stanford, şi alte instituţii de învăţământ superior. De asemenea, a efectuat cercetări şi a predat în cadrul acestor universităţi, cât şi la ASE Bucureşti şi Universitatea Transilvania. În prezent, locuieşte în California. 

În afara activităţilor profesionale din marketing, tehnologie, management, şi antreprenoriat, care reies din formarea lui, Silvian se remarcă şi prin activităţile sale în dramaturgie, în special cu piesa de teatru “A Transylvanian in Silicon Valley” (“Un Ardelean în Silicon Valley”), pe care a scris-o şi a interpretat-o în multe locuri ale lumii, inclusiv în România, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Teatrul Notarra.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase