Home » D:News » Reacţia părinţilor la propunerea lui Andronescu privind repetenţia la clasa I

Reacţia părinţilor la propunerea lui Andronescu privind repetenţia la clasa I

Reacţia părinţilor la propunerea lui Andronescu privind repetenţia la clasa I
Publicat: 22.01.2019
Reprezentanţii părinţilor consideră ca elevii din clasa I nu ar trebui să repete anul şcolar, precizând că i-ar afecta emoţional. Reacţia vine în urma declaraţiilor ministrului Educaţiei.

“Această iniţiativă ar afecta, cel puţin din punct de vedere emoţional, un copil care abia se obişnuieşte cu mediul şcolar şi care are şapte ani. Nu avem cum să fim de acord cu aşa ceva. Nu ştiu de ce ministru şi-a dorit acest lucru. Până la urmă, în calitate de ministru poate propune orice, dar văzând reacţiile tuturor nu vom agreea aşa ceva şi sperăm să nu fie impusă prin noua lege a educaţiei, care va fi în dezbatere publică”, a afirmat, pentru Mediafax, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de părinţi din învăţământul preuniversitar.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că aşteaptă argumentul care ar sta în spatele acestei propuneri.

“Din punctul meu de vedere, este o problemă că la nivelul clasei a I-a treci în clasa a II-a fără să ai cunoştinţe elementare. (…) Marea problemă a noastră este că avem peste 50.000 de copii care nu ştiu să scrie şi să citească suficient de corect. Copii care termină gimnaziul, copii care ajung în liceu şi sunt puşi în imposibilitatea de a susţine examenul de Bacalaureat”, a declarat, pentru Mediafax, Marius Nistor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a adăugat că atât timp cât propunerile venite din partea specialiştilor vor fi criticate, în continuare vor exista probleme în educaţie.

“Consider că ar trebui să începem în regim de urgenţă discuţii despre legea învăţământului preuniversitar, legea învăţământului universitar. Toate aceste probleme să fie puse în dezbatere publică şi clarificate din punct de vedere legal. Să avem actele normative. (…) Din punctul meu de vedere, copilul acela cum poate intra în clasa a II-a atâta timp cât nu are elementele de bază? E ca şi cum aş vrea să-l trec direct în clasa a XI-a, dar el are probleme la nivelul clasei a X-a. Îl trec doar de dragul de a-l trece?”, a explicat Marius Nistor.

Reacţiile vin după ce Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenţia în clasele primare şi să ofere posibilitatea învăţătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii. Ministrul Educaţiei mai precizează că este o greşeală această prevedere din lege.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase