Home » D:News » Un scoţian nu a mâncat nimic timp de 382 de zile, pentru a slăbi peste 120 de kilograme. Ce s-a întâmplat când a mâncat primul ou fiert după ”postul negru”

Un scoţian nu a mâncat nimic timp de 382 de zile, pentru a slăbi peste 120 de kilograme. Ce s-a întâmplat când a mâncat primul ou fiert după ”postul negru”

Un scoţian nu a mâncat nimic timp de 382 de zile, pentru a slăbi peste 120 de kilograme. Ce s-a întâmplat când a mâncat primul ou fiert după ”postul negru”
Publicat: 29.04.2019
Legenda urbană a unui obez care nu a mâncat nimic timp de 382 de zile, pentru a da jos kilogramele în plus, continuă să-i fascineze pe medici. Aceştia l-au studiat în amănunt pe scoţianul de 27 de ani, cu grave probleme de greutate.

Un studiu de caz publicat în 1973 de Postgraduate Medical Journal analizează povestea incredibilă a unui obez morbid din Scoţia, în vârstă de 27 de ani, care a încetat să mai mănânce timp de 382 de zile, într-o încercare disperată de a slăbi, scrie odditycentral.com. Acesta nu doar că a supravieţuit provocării extraordinare, dar a rămas într-o stare de sănătate bună şi a reuşit să îşi scadă greutatea de la 206 kilograme la doar 81 kilograme! Potrivit medicilor Facultăţii de Medicină a Universităţii Dundee, acesta a rămas la o greutate constantă de 88 kg timp de cinci ani după ce a ţinut postul extrem de peste un an de zile.

„În urmă cu câţiva ani, un tânăr ce suferea de obezitate morbidă s-a prezentat la tratament. Iniţial, nu am dorit să-l plasăm într-un post atât de radical, dar când am văzut cât de bine se adaptează, spre greutatea „ideală”, postul extrem a fost prelungit, devenind cel mai îndelungat din istorie (consemnat de Cartea Recordurilor în 1971)”, au scris medicii în cazul medical de la acea vreme.

Bărbatul nu a consumat niciun aliment solid, dar a supravieţuit datorită grăsimii lui abundente şi a unor suplimente pe bază de potasiu, sodiu şi drojdie, esenţiale pentru funcţionarea optimă a corpului uman. Din cauza acestor elemente, intestinele sale s-au mişcat tot mai rar, iar medicii au scris că avea „evacuări” o dată la 37-48 de zile.

Pentru a-i menţine starea de sănătate, în timpul postului, pacientul, Angus Barberi, a vizitat frecvent spitalul pentru a face teste de sânge şi urină.

Continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase