Home » D:News » Dr. Mihaela Bilic, la Marius Tucă Show (partea a doua): Fructele consumate în fiecare zi înseamnă grăsime

Dr. Mihaela Bilic, la Marius Tucă Show (partea a doua): Fructele consumate în fiecare zi înseamnă grăsime

Publicat: 10.05.2019
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic nu susţine consumul zilnic de fructe şi nici ideea detoxifierii care poate fi făcută gratis, acasă, doar ţinând post, şi îi avertizează pe cei care vor să slăbească tăindu-şi stomacul asupra riscurilor teribile la care se expun.

Prezentăm câteva din declaraţiile medicului nutriţionist Mihaela Bilic la emisiunea „Marius Tucă Show”:

„Am negat toate lucrurile alea din dictatură, de la porc până la reguli, până la raţie, dar ne costă foarte scump tot acest dezechilibru”
„Zahărul este un condiment precum sarea, ţineţi zahărul în zaharniţă care să fie un pic mai mare decât solniţa şi vedeţi cât consumaţi într-o lună”

„Relaţia de cuplu este ca vinegreta: uleiul şi oţetul sunt nemişcabile, singurul lucru care le ajută să rămână într-o suspensie este că trebuie agitate. Deci o relaţie trebuie tot timpul întreţinută, agitată”

„Cartofii corect prăjiţi înseamnă să fie crocanţi la exterior, pufoşi la interior şi neuleioşi”

„Detoxul se numeşte înfometare asistată. Te duci într-un centru în care eşti păzit să nu mănânci şi plăteşti foarte mulţi bani pentru asta”

„Nu putem să îi oprim pe oameni din mâncat decât tăindu-le maţele, da. Este tragic într-un fel”

„Viaţa de după operaţia de micşorare a stomacului este aproape garantat, depresie, nefericire. Sunt multe cazuri de sinucidere, alcoolism, droguri, de oameni care încep să ia pastile ca să uite”

„Curăţenia de primăvară: reduceţi aportul alimentar zilnic timp de 10 zile cu 30-50%, carne mai puţină, multe legume seara şi fructe ca desert, doar la nevoie”

„O femeie care nu ia hormoni la menopauză va arăta după cinci, şapte ani ca şi cum ar fi bunică. Este efectiv bulversată de lipsa acestor hormoni. Peste noapte, de azi pe mâine, te trezeşti în pielea altui personaj”.

Redăm integral partea a doua a interviului:

Am negat toate lucrurile alea din dictatură, de la porc până la reguli, până la raţie, dar ne costă foarte scump tot acest dezechilibru

Mihaela Bilic: La capitolul reguli, am văzut că în momentul în care dimensiunea porţiei este reglementată în familie de către mamă şi de către bunică, în momentul în care programul de mese este foarte clar asumat şi respectat de toţi membri familiei, în momentul în care nu ne mai prostim şi aici chiar e prosteală…

Marius Tucă: Da, dar nu mai trăim în lumea aia, e altă lume.

Mihaela Bilic: Păi şi atunci cine face educaţia copiilor noştri?

Marius Tucă: Ajungem şi la copii pentru că tu ai scris o carte incredibilă pentru copii.

Mihaela Bilic: Şi atunci cum învăţăm să mâncăm?

Marius Tucă: E mai importantă alimentaţia copiilor noştri decât alimentaţia noastră.

Mihaela Bilic: Da, dar ştii că alimentaţia lor arată ce facem noi? În momentul în care eu am de a face cu familii, multe, în care copiii mănâncă ce vor când vor, în momentul în care li se dă voie să deschidă frigiderul pentru că asta e, ne-am plictisit, deschidem un pic frigiderul. Eu vreau să vă spun că am ieşit dintr-o dictatură şi ni se pare că regulile şi disciplina sunt o chestiune care…

Marius Tucă: Am sărit dintr-o extremă în cealaltă, iar multe din vremea lui Ceauşescu, foarte multe chestii erau corecte, dar le asimilăm cu epoca aceea a comunismului…

Mihaela Bilic: Deci noi am negat toate lucrurile alea, de la porc până la reguli, până la raţie, am negat tot şi acum vrem să fim liberi şi să facem ce vrem noi…

Marius Tucă: Pentru că sunt legate de o amintire de tristă perioadă şi va trebui să le redescoperim.

Mihaela Bilic: Dar ne costă scump, ne costă foarte scump, tot acest dezechilibru…

Marius Tucă: Adu-ţi aminte, aveam trei mese pe zi pe vremea lui Ceauşescu?

Mihaela Bilic: Da, poate, nu ştiu…

Marius Tucă: Dacă aveam trei mese pe zi, ele erau luate cu sfinţenie, n-aveai de unde să-ţi iei mai multă mâncare, n-aveai bani de dulciuri, prăjiturile erau de Crăciun şi de Paşti.

Mihaela Bilic: Banane, apropo de fructe, că sunt disperate cu fructele astea care sunt mâncate.

Marius Tucă: Portocala eu o ţineam până se strica, nu puteam s-o mănânc sau i-o dădeam lui frate-miu.

Mihaela Bilic: Şi atunci câte fructe mâncam noi când eram copii?

Marius Tucă: Mâncam corcoduşe…

Mihaela Bilic: Uite, dar le aşteptăm că încă nu s-au copt, încă nu s-au făcut suficient, sâmburele este încă moale că am gustat şi eu, sunt prin pomi, sâmburele încă e moale şi amărui. Să mâncăm noi corcoduşi. Eu sunt această persoană care, da, culege corcoduşe chiar dacă pare ciudat, adică încerc să păstrez un minim contact cu ritmul naturii.

Marius Tucă: Eu am o problemă cu corcoduşele pentru că tata-mare, Dumnezeu să-l ierte…

Mihaela Bilic: Au înflorit salcâmii, se mănâncă florile de salcâm.

Marius Tucă: Făceam cred vreo 15-16 ani şi mă duceam la ţară şi am mers pe jos 15-20 de kilometri, şi când ajungeam ţară tata m-a pus să culeg corcoduşe, le spuneam moşmoane, de atunci… şi eu eram prin toţi corcoduşii şi prin toţi… am jefuit atât de mulţi cireşi la viaţa mea, Mihaela crede-mă, şi, de obicei, numai pe furtună şi pe ploaie, atunci era timpul cel mai propice.

Mihaela Bilic: Că nu erai prins.

Marius Tucă: Nu, nu, că nu ieşea nimeni pe ploaie, pe furtună.

Mihaela Bilic: Dar coaja de la cireş alunecă teribil, e riscantă.

Marius Tucă: Eu alergam, puteam să merg şi pe gheaţă.

Mihaela Bilic: Apropo de fructe pentru că mi se pare că e un subiect extrem de important. Eu nu-mi aduc aminte din copilărie, pentru că na, eu m-am şi născut la Câmpina, acolo e o zonă de pomi fructiferi, ideea în sine de a merge la piaţă şi de a cumpăra fructe, altele decât erau în curtea ta şi decât creştea în sezonul respectiv, deci e un non-sens. 

Marius Tucă: Da, dar aveam de toate. Aveam şi cireş, aveam şi caişi.

Mihaela Bilic: Dar erau atunci, în sezonul respectiv şi punct.

Marius Tucă: Ah, bun, acum e altă chestie.

Mihaela Bilic: Deci veneau ai mei de la Bucureşti şi aduceau un pepene pentru că în zona noastră nu creşteau pepeni, dar altfel acum copiii noştri…

Marius Tucă: Dacă te invită un bărbat adevărat în ianuarie şi te aşteaptă seara cu lumânarea şi cu un kilogram de cireşe din Spania.

Mihaela Bilic: La masă mă invită, nu?

Marius Tucă: La masă, da unde, dacă te invită cu cireşele? Sau cu căpşuni e aproape romantică.

Mihaela Bilic: E o cină aproape romantică.

Marius Tucă: Noi mâncam fructele şi legumele din sezon pentru că nu aveam de unde altele.

Mihaela Bilic: De asta spun noi nu eram obişnuiţi.

Marius Tucă: A trecut iarna fără să mănânc roşi.

Mihaela Bilic: Sunt de acord, dar din păcate copiii şi adulţii nu mai pot o zi fără fructe, iar fructele consumate în fiecare zi înseamnă grăsime la care noi nu ştim să facem faţă.

Marius Tucă: Tu spui un lucru extraordinar aici, apropo că refuzi să mai mănânci produse ambalate şi explicaţia e simplă, produsele ambalate au de două ori mai multe calorii decât mâncarea pe care o vezi sau pe care o faci.

Mihaela Bilic: Exact, nu ştii ce mănânci.

Marius Tucă: Şi nu ştii ce mănânci pentru că de obicei au grăsimi adăugate, au zahăr adăugat…

Mihaela Bilic: Sunt foarte deshidratate, gustul lor e…

Marius Tucă: Eu aş spune interzis produselor ambalate, mai puţin conservelor de peşte. Am văzut că şi tu ai un fetiş cu conservele de peşte. În sensul bun. 

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase