Home » D:News » Acarienii, creaturile înfricoşătoare care trăiesc pe pielea feţei oamenilor

Acarienii, creaturile înfricoşătoare care trăiesc pe pielea feţei oamenilor

Acarienii, creaturile înfricoşătoare care trăiesc pe pielea feţei oamenilor
Publicat: 28.05.2019
Un grup de cercetători dezvăluie că pe faţa tuturor oamenilor se află câteva zeci de arahnide, care se hrănesc cu uleiurile naturale ale pielii noastre, informează livescience.com.

Totuşi, acest lucru nu înseamnă că există ceva în neregulă cu corpurile noastre. Aceste arahnide, similare unor căpuşe, sunt cunoscte drept „acarieni de faţă” (Demodex), şi, potrivit unei filmări înfricoşătoare create de cei de la KQED San Francisco, vieţuitoarele duc o viaţă liniştită, îngropate în porii noştri, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, acarienii nu se găsesc pe pielea bebeluşilor, aceştia fiind transmişi prin contactul matern, scrie livescience.com.

Aceste creaturi au opt picioare, sunt transparente şi microscopice, măsurând doar 0.3 milimetri, potrivit unui articol publicat în National Public Radio. În cazul femeilor, precum şi a bărbaţilor, acarienii trăiesc în preajma rădăcinilor folicului de păr, ascunşi în pori.

De asemenea, cercetătorii dezvăluie ce anume le atrage pe creaturi: sebumul, uleiul gras produs de faţa noastră pentru a se menţine hidratată. Sebumul este produs de glandele din interiorul porilor, din jurul folicului de păr. În plus, pe timpul nopţii, acarienii ies la suprafaţa pielii pentru a se împerechea. Da, aţi citit corect – în fiecare noapte, pe faţa noastra, are loc o petrecere a acarienilor.

Fiecare creatură poate trăi până la două săptămâni şi nu prezintă niciun risc pentru oameni, cu excepţia cazului în care se înmulţesc prea mult, uneori rezultând într-o afecţiune numită„demodicosis”. Boala poate cauza o iritaţie a pielii şi este des asociată cu un declin în sistemul imunitar, spune Kanade Shinkai, dermatolog la Universitatea din California.

Afecţiunea este rară, spune Shinkai, iar majoritatea persoanelor trăiesc liniştite cu aceşti acarieni până la vârste înaintate. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase