Avion de vânătoare din generaţia a 6-a, prezentat de Macron la Paris – VIDEO

19 06. 2019, 10:00

Însoţit de oficiali din mai multe ţări europene, Macron a dezvăluit un model al aeronavei Future Combat Air System (FCAS), dezvoltat de Franţa, Germania şi Spania, care are trebui să înlocuiască avioane multirol ca Dassault Rafale şi Eurofighter Typhoon, relatează Euronews.

„În 2040, forţele armate franceze vor fi echipate cu un avion de luptă construit de europeni pentru a face faţă confruntărilor din viitor”, a declarat ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

Anunţat în iulie 2017, aeronava va fi invizibilă pe radar şi ar urma să fie echipată cu o serie de arme avansate, dar şi drone. Primul zbor al prototipului este programat să se desfăşoare în anul 2026, relatează agenţia Xinhua.

Salonul Internaţional de Aeronautică şi Spaţiu de la Paris-Le Bourget, fondat în anul 1909, este cel mai mare eveniment dedicat industriei aerospaţiale. Cea de-a 53-a ediţie a mitingului aviatic se desfăşoară în perioada 17-23 iunie. Aproximativ 2.000 de companii din 48 de ţări urmează să prezinte diverse echipamente aviatice.