O cunoscută cercetătoare a fost găsită moartă într-un fost buncăr nazist din Grecia. Venise în Creta pentru o conferinţă

12 07. 2019, 01:03

Suzanne Eaton, în vârstă de 59 de ani, era biolog de profesie şi colabora cu renumitul Institut Max Planck din Germania. Ea se afla în Creta pentru a participa la o conferinţă. Cadavrul ei a fost descoperit într-un buncăr abandonat, din cel de-al Doilea Război Mondial, la aproximativ 10 kilometri distanţă faţă de locul unde fusese văzută ultima dată, a informat Poliţia din localitatea Chania, unde a avut loc conferinţa.

Autorităţile locale au fost anunţate de dispariţia acesteia pe 2 iulie, iar Poliţia a început o anchetă. Trupul neînsufleţit al lui Eaton a fost descoperit o săptămână mai târziu de către doi localnici.

Potrivit presei locale, în urma autopsiei s-a ajuns la concluzia că aceasta a murit asfixiată, însă alte detalii medico-legale nu au fost făcute publice. Poliţia investighează acum dacă Eaton a fost ucisă în buncăr sau dacă trupul său a fost adus acolo după momentul morţii.

„O anchetă privind infracţiunea de omor este în desfăşurare, iar Poliţia din Creta a luat măsuri pentru a se asigura că cei responsabili vor fi aduşi în faţa instanţei”, a informat Institutul Max Planck prin intermediul unui comunicat.

Instituţia a transmis condoleanţe familiei cercetătoarei. „Ne vom aminti întotdeauna de acest extraordinar om de ştiinţă. Suntem încă şocaţi de această tragedie şocantă şi oribilă”, a anunţat institutul.

Familia, prietenii şi colegii acesteia au lansat pe Facebook un anunţ potrivit căruia oferă o recompensă de 50.000 de euro pentru informaţiile care pot ajuta la rezolvarea cazului. Eaton era căsătorită cu omul britanic de ştiinţă Tony Hyman şi avea doi copii.