Home » D:News » ESA a lansat în spaţiu cel mai nou satelit, având o importanţă colosală

ESA a lansat în spaţiu cel mai nou satelit, având o importanţă colosală

Autor: Mihaela STOICA 08.08.2019
ESA a lansat în spaţiu cel mai nou satelit, având o importanţă colosală
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a lansat cu succes, pe orbită, cel mai nou satelit al său. Lansarea s-a făcut marţi din Portul Spaţial European din Kourou, în Guyana Franceză.

Acesta este al doilea satelit lansat pentru a se alătura unei constelaţii care formează Sistemul European de Releu de Date (EDRS), care permite utilizatorilor să observe Pământul aproape în timp real, ajutând la accelerarea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă.

Satelitul se va poziţiona deasupra sateliţilor europeni de observaţie aflaţi pe orbită joasă a Terrei, dând posibilitatea constelaţiei generale să menţină o conexiune aproape constantă. Aceşti sateliţi din orbita joasă nu puteau să transmită, anterior, informaţii decât atunci când erau în linie directă cu staţiile de la sol, putând duce la întârzieri de până la 90 de minute în transferul de imagini, potrivit Euronews.

Noii sateliţi EDRS pot transmite informaţii pe Pământ în timp real, ceea ce s-ar putea dovedi crucial în situaţii de dezastru şi de evenimente meteorologice extreme.

Acest nou satelit a fost lansat de racheta Ariane 5. Nava spaţială din generaţia Ariane a fost multă vreme cea care a purtat povara pentru Europa în cursa spaţială globală, lansând misiuni de peste 30 de ani.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Uniunea Europeană a lansat un satelit important care va monitoriza clima şi schimbările de mediu ale Pământului

ESA a descoperit un al doilea câmp magnetic care înconjoară planeta noastră

Urmează încă patru misiuni pe suprafaţa şi pe orbita lui Marte

Originea unui satelit natural misterios a lui Neptun