Home » D:News » Ce fac 40% dintre studenţii din anul II ai Politehnicii

Ce fac 40% dintre studenţii din anul II ai Politehnicii

Publicat: 24.09.2019
Ce fac 40% dintre studenţii din anul II ai Politehnicii
Rectorul Universităţii Politehnica (UPB), Mihnea Costoiu, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar, că foarte mulţi studenţi se angajează încă din timpul facultăţii: 40% sunt angajaţi în anul II de studiu, iar la finalul anului III, procentul ajunge la 80%.

„Din nefericire foarte mulţi (n..r studenţi se angajează din timpul facultăţii). Noi de dorim să stea cât mai mult în universitate. În anul II, circa 40% din studenţi sunt angajaţi, în anul III – deja cifra începe cu şase, ceea ce este foarte mult. La finalul anului 3, 80% dintre ei sunt deja angajaţi, ceea ce este foarte mult. Din punctul nostru de vedere, ne-am dori să stea cât mai mult în şcoală, doar în şcoală, nu să fie angajaţi, să lucreze în perioada studiilor”, spune rectorul UPB.

„Avem agenţia noastră de plasarea a forţei de muncă se cheamă Polijob. Recrutăm studenţi dedicaţi pentru anumită zonă, pregătim împreună cu firmele aceşti studenţi. Foarte important – această agenţie nu este doar pentru studenţii din aceşti ani, ci şi pentru cei care au terminat în anii trecuţi”, a completat acesta.

Costoiu a precizat şi faptul că numărul studenţilor străini veniţi să studieze în cadrul Politehnicii înregistrează de câţiva ani de zile o creştere semnificativă.

„Suntem în acest an într-un an bun Este al şaselea an în care creşte constant (n..r numărul studenţilor străini), depăşim 2.500 de studenţi străini din 100 de ţări ale lumii. Avem studenţi veniţi din Japonia, America de Sud, toate ţările europene, Nordul Africii, Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat”, a declarat rectorul UPB.

În ceea ce priveşte situaţia studenţilor români veniţi din diferite colţuri ale ţării să studieze în cadrul Politehnicii, Costoiu a precizat că 70% dintre studenţii UPB sunt din provincie şi doar 30% din Bucureşti.

Universitatea Politehnică din Bucureşti şi-a deschis, luni dimineaţă, porţile. La festivitatea de deschidere a noului an universitar au fost prezenţi, alături de cei aproximativ 30.000 de studenţi ai Universităţii, (peste 5.000 studenti doar în anul I), numeroşi reprezentanţi ai Ambasadelor, ai Academiei Române, ai mediului de afaceri, dar şi cadre didactice, cercetători ştiinţifici.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase