Home » D:News » Imaginea unui koala care bea apă de ploaie de pe o şosea a devenit virală – VIDEO

Imaginea unui koala care bea apă de ploaie de pe o şosea a devenit virală – VIDEO

Imaginea unui koala care bea apă de ploaie de pe o şosea a devenit virală – VIDEO
Publicat: 20.01.2020
Imaginea unui koala care bea apă de ploaie dintr-o mică băltoacă formată pe o şosea în Australia, continent devastat de incendiile de vegetaţie în ultimele luni, a devenit virală. Femeia care a făcut publice imaginile spune că vrea să avertizeze astfel şoferii să fie mai atenţi.

Marsupialul însetat a fost filmat joi – când pe coasta de est a Australiei a plouat -, pe o şosea din New South Wales, de o femeie, Pamela Schramm, care se întorcea acasă şi a oprit maşina crezând că acesta este rănit.

După ce şi-a dat seama că animalul era doar însetat şi după ce l-a pipăit pe spate şi pe membre pentru a se asigura că nu sunt rupte, femeia a chemat, totuşi, un angajat de serviciul pentru protecţia vieţii sălbatice, pentru a verifica starea acestuia.

„Nu puteam să îl iau de pe şosea, atât de însetat era”, a declarat femeia pentru Daily Mail Australia.

Când s-a întors cu îngrijitorul, koala era deja urcat într-un copac, un lucru normal pentru marsupial, a mai spus aceasta.

Femeia a ţinut să avertizeze şoferii să nu meargă cu viteză şi să fie atenţi la animalele din sălbăticie.

Mii de koala au murit în incendiile de vegetaţie care au afectat Australia în ultimele luni, potrivit experţilor, în condiţiile în care specia este deja clasificată ca fiind vulnerabilă. Din cauza pădurilor arse, koala au rămas fără hrană şi adăpost, potrivit Mediafax.

Cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte câteva mii au rămas fără locuinţe în urma incendiilor care au afectat Australia în ultimele luni. Peste zece milioane de hectare au fost afectate de incendii, o suprafaţă comparabilă cu cea a Coreei de Sud.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase