Home » D:News » Chinezii au deschis un laborator pentru cercetarea tehnologiei avansate folosită de poliţişti

Chinezii au deschis un laborator pentru cercetarea tehnologiei avansate folosită de poliţişti

Chinezii au deschis un laborator pentru cercetarea tehnologiei avansate folosită de poliţişti
Publicat: 12.02.2020
Cea mai mare companie de tehnologie militară din China a făcut un laborator naţional pentru a cerceta tehnnologia avansată folosită de poliţişti în prevenirea crimelor şi recunoaşterea emoţiilor, relatează Financial Times.

Laboratul este în primul stadiu şi nu are o prezenţă fizică, fiind mai degrabă o reţea de cercetători. Aparţine companiei de stat China Electronics Technology Group Corporation, care colaborează cu poliţia şi cadrele militare.

Printre cercetările care urmează să fie făcute se numără anticiparea infracţiunilor prin analizarea unor tipare observate în ceea ce priveşte locul în care au avut loc infracţiunile în trecut.

Tehnologia de recunoaştere a emoţiilor este o practică foarte folosită în supravegherea video în China. Autorităţile susţin că aceasta ajută la înţelegerea stării mentale a unui potential suspect. Cu toate acestea, experţii semnalează că această tehnologie nu a arătat încă beneficii.

Primul centru de cercetare a fost deschis în 2017 în Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, aflată la graniţa Chinei, potrivit Mediafax.

Noul laborator este în parteneriat cu Academia de Poliţie de la Beijing şi cu poliţia locală din Xinjiang.

Autorităţile din mai multe ţări încearcă să folosească analiza informaţiei pentru a preveni astfel de crime şi pentru a oferi resursele potrivite pentru patrulă. Compania americană PredPol foloseşte algoritmi pentru a anticipa crimele din zeci de oraşe la nivel global, inclusive în SUA şi Marea Britanie. Poliţia metropolitană din Londra încearcă să dezvolte o tehnologie similară.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase