Home » D:News » Radiaţiile cosmice sunt blocate de către rugină

Radiaţiile cosmice sunt blocate de către rugină

Radiaţiile cosmice sunt blocate de către rugină
Publicat: 22.02.2020
Un studiu recent a demonstrat că oxidul de gadoliniu absoarbe foarte bine radiaţiile cosmice.

Radiaţiile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pe care oameni şi echipamentele trimise în spaţiu le au de înfruntat; identificarea unor soluţii care să reducă semnificativ cantitatea de radiaţii pe care corpurile umane şi electornicele o vor absorbi ar da, cu siguranţă, avânt proiectelor de explorare spaţială.

Într-un articol recent, o echipă de cercetători a propus o soluţie neobişnuită: rugina. Mai exact, aceşti cercetători au ajuns la concluzia că oxidul de gadoliniu, un element chimic din seria lantanidelor, care are numărul atomic 64, are capacităţi foarte bune de blocare a radiaţiilor, notează Futurism.

Cercetătorii care au colaborat în cadrul acestui proiect, care provin de la Universitatea Carolina de Nord, explică faptul că metoda lor de blocare a radiaţiilor foloseşte un singur start de oxid de gadoliniu. „Abordarea noastră poate fi folosită pentru a menţine acelaşi nivel de protecţie împotriva radiaţiilor şi pentru a reduce greutatea cu 30% sau mai mult, sau puteţi menţine aceeaşi greutate şi pentru a îmbunătăţi ecranarea cu 30% sau mai mult, în comparaţie cu cele mai utilizate tehnici de ecranare”, explică aceştia.

Studiul a fost publicat în Radiation Physics and Chemistry.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase