Home » D:News » Netflix a avut de câştigat de pe urma pandemiei

Netflix a avut de câştigat de pe urma pandemiei

Netflix a avut de câştigat de pe urma pandemiei
Publicat: 22.04.2020
Netflix a înregistrat un număr record de abonaţi în primul trimestru al anului 2020. Compania din California a estimat un număr de 7 milioane în primele trei luni, iar la finalul lunii martie au fost anunţaţi 15,8 milioane de abonaţi. În total, în martie, erau 182,9 milioane de abonaţi.

Netflix, serviciul de video streaming, a înregistrat un număr record de abonaţi în primele trei luni ale anului 2020. Datorită pandemiei de coronavirus, care a adus izolarea oamenilor la domiciliu, numărul de subscriberi prevăzut de compania americana pentru începutul anului s-a dublat. Targetul Netflix pentru primele trei luni a fost de 7 milioane, iar la finalul lunii martie a ajuns la 15,8 milioane de abonaţi.

Dacă în ianuarie şi februarie numărul de noi abonaţi a fost unul aşteptat, în martie, atunci când a fost declarată pandemia, Netflix a devenit principala ţintă a oamenilor. 7 milioane de subscriberi au venit din Europa, din ţările arabe şi Africa şi 3,6 milioane din Asia.

Compania din California a precizat că această creştere este una temporară şi că se aşteaptă la o revenire la normal la finalul lunii iunie, prevăzând o creştere de 7,5 milioane de abonaţi pentru trimestrul al doilea.

„Ne aşteptăm să vedem o scădere, iar numărul de abonaţi să se reducă în momentul în care izolarea la domiciliu se va încheia. Sperăm că va fi în curând”, se arată într-o scrisoare trimisă de companie către acţionari, potrivit Financial Times.

Veniturile din primul trimestru al anului 2020 au crescut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Netflix a câştigat 5,77 miliarde de dolari în primele trei luni, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase