Home » D:News » Studiu: hidroxiclorochina nu are efecte benefice în cazul COVID-19

Studiu: hidroxiclorochina nu are efecte benefice în cazul COVID-19

Publicat: 09.05.2020
Studiu: hidroxiclorochina nu are efecte benefice în cazul COVID-19
Hidroxiclorochina este un medicament împotriva malariei care a fost folosit împotriva COVID-19.

Un studiu efectuat pe 1.400 de pacienţi, trataţi la Universitatea Columbia, New York, Statele Unite ale Americii a demonstrat faptul că hidroxiclorochina nu reduce riscul de deces şi nici măcar nevoia folosirii ventilatoarelor mecanice în cazul persoanelor care suferă de COVID-19, notează Medicalxpress

Trebuie precizat faptul că oamenii de ştiinţă care au publicat acest studiu subliniază faptul că rezultatele lor sunt obţinute prin observaţie, nu printr-un studiu clinic riguros, dar, totuşi, oferă o perspectivă mult mai solidă decât cea de la care a început folosirea acestui medicament pentru aceşti bolnavi. „Este dezamăgitor faptul că, de mai multe luni în pandemie, nu avem încă rezultate „din nicio testare strictă a medicamentului”, au scris aceştia. În plus, ei sunt de părere că hidroxiclorochina nu ar trebui văzută ca un remediu universal.

Din cei 1.400 de pacienţi care au fost observaţi în cadrul acestui studiu, 180 au avut nevoie de ventilaţie mecanică, în timp ce 232 au murit, iar, după cum explică medicii, administrarea acestui medicament nu a părut a le îmbunătăţi şansele de supravieţuire.

Pacienţii cărora le-a fost administrată hidroxiclorochina prezentau simptome mai grave ale infecţiei COVID-19 faţă de alţi pacienţi, iar asta atrage criticile unor specialişti care sugerează că acest pas a fost făcut prea târziu.

Studiul a fost publicat în New England Journal of Medicine.

Citeşte şi:

Legătura dintre vaccinul BCG şi coronavirus. Cercetători: Ţările care fac acest vaccin au o rată a mortalităţii de COVID-19 şi de 6 ori mai mică

OMS: se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva COVID-19. Trei sunt în teste clinice

”Hankaccin”, un potenţial vaccin anti-COVID creat din sângele lui Tom Hanks

Mai multe potenţiale vaccinuri şi tratamente anti-COVID-19, aproape de testarea pe oameni

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase