Elisabeta a II-a, fotografiată în timp ce călăreşte în curtea castelului, la 94 de ani

02 06. 2020, 17:30

La aproape trei luni de când s-a retras la Castelul Windsor, apar primele imagini cu regina, într-o formă de invidiat, călare pe Balmoral Fern, unul dintre poneii ei din rasa Fell. Castelul Windsor este reşedinţa regală preferată a reginei, iar fotografia a fost făcută în weekend-ul trecut.

Intră în GALERIA FOTO!

Pasionată de călărie, Regina Elisabeta a II-a a fost un împătimit crescătoar de cai de curse de-a lungul domniei sale. Majestatea sa a fost foarte bucuroasă când a aflat că de astăzi, 1 iunie, cursele de cai vor fi reluate. Ele fuseseră anulate pe 17 martie, din cauza pandemiei.

Se crede că pe toată durata carantinei, regina Elisabeta a continuat să să facă plimbări zilnice pe cal. Se presupune că s-a strecurat pe o uşă laterală a Castelului Windsor în fiecare dimineaţă pentru aceste scurte “călătorii”, evitând contactul cu gărzile de corp, cu servitorii sau cu familia pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea.

Regina, în plinpă activitate de la Castelul Windsor

Chiar dacă s-a retras la Castelul Windsor acum 11 săptămâni, regina şi-a îndeplinit zilnic sarcinile oficiale şi a condus audienţa săptămânală cu premierul Boris Johnson prin telefon.

Regina a avut două apariţii televizate în timpul blocajului, potrivit Mediafax. Primul discurs a avut rolul de a asigura ţara că virusul va fi învis şi că cei aflaţi în izolare „se vor întâlni din nou”, iar cel de-al doilea a avut o temă similară.

Castelul Windsor, cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume, este unul dintre locurile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a. Alături de Palatul Buckingham și Palatul Holyrood din Edinburgh, acest castel face parte din reședințele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor.

Vă recomandăm să citiți și:

De ce l-au primit cu onoruri Jimmy Carter şi Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceauşescu

Un manuscris aparţinând reginei Elisabeta I a Marii Britanii a stat 400 de ani într-o arhivă fără ca nimeni să ştie de el

Dezvăluirile lui Elton John despre regina Elisabeta a II-a: ”L-a plesnit uşor peste obraz”

Membrii Casei Regale Britanice şi-au ascuns bijuteriile de nazişti, conform unei descoperiri recente. Nici Regina Elisabeta nu ştia de acestea