Home » D:News » Directiva UE privind agenții biologici a fost actualizată. Ce riscuri noi include și cine primește protecție suplimentară

Directiva UE privind agenții biologici a fost actualizată. Ce riscuri noi include și cine primește protecție suplimentară

Directiva UE privind agenții biologici a fost actualizată. Ce riscuri noi include și cine primește protecție suplimentară
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.06.2020

CE a actualizat Directiva privind agenții biologici pentru a include noul coronavirus pe lista agenților biologici care îi fac obiectul. Actualizarea ține seama de noile riscuri existente la locul de muncă și le oferă protecție suplimentară tuturor lucrătorilor, în special cadrelor medicale.

Conform unui comunicat al Comisiei, Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA) a publicat deja îndrumările UE pentru întoarcerea în condiții de siguranță la locul de muncă, pentru a-i ajuta pe angajatori să pregătească locurile de muncă pentru o întoarcere în siguranță a angajaților în contextul crizei de COVID-19.

Directiva UE privind agenții biologici a fost actualizată

Pentru actualizarea directivei, Comisia s-a bazat pe avizele științifice ale experților din toate statele membre ale UE și pe un amplu proces de consultare cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), părțile interesate și grupurile de interese.

„În contextul pandemiei de coronavirus, suntem cu toții preocupați de sănătate și siguranță, inclusiv la locul de muncă. Această actualizare completează măsurile deja stricte în vigoare, îmbunătățind protecția tuturor lucrătorilor, în special a celor care lucrează în mod direct cu virusul în spitale, în derularea de procese industriale și în laboratoare, precum și a celor care desfășoară activități esențiale privind testarea și dezvoltarea de vaccinuri”, a declarat Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, potrivit Mediafax.

„Contez pe sprijinul Parlamentului European și al Consiliului pentru obținerea unui rezultat rapid și pozitiv în urma acestui demers, astfel încât lucrătorii să beneficieze de o protecție mai eficientă cât de curând posibil”, a mai spus comisarul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase