Home » D:News » Soluția ciudată a unui primar român pentru a scăpa de COVID: „Băgăm viruşii în conducte şi îi gazăm”

Soluția ciudată a unui primar român pentru a scăpa de COVID: „Băgăm viruşii în conducte şi îi gazăm”

Soluția ciudată a unui primar român pentru a scăpa de COVID: „Băgăm viruşii în conducte şi îi gazăm”
Publicat: 22.06.2020

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a avut o declaraţie controversată referitor la noul tip de coronavirus. El a spus că se gândeşte la o soluţie pentru a scăpa Vatra Dornei, dar şi România, de pandemie: să „bage viruşii în conducte şi să îi gazeze”.

Nu s-a găsit, încă, un vaccin pentru COVID-19, dar primarul de la Vatra Dornei, Ilie Boncheş, s-a gândit la o la o soluţie pentru a scăpa atât Vatra Dornei, cât şi România, de pandemie: să „bage viruşii în conducte şi să îi gazeze”.

Declaraţia controversată a edilului dornean a venit în contextul vizitei premierului Orban pentru inaugurarea lucrărilor la magistrala de gaz, care va racorda oraşul sucevean la reţeaua naţională.

Primarul dornean și „virușii” din conducte

„Nu-mi vine a crede ca este o realitate si nu e un vis. Chiar sunt emoţionat la maxim pentru aşa vizită pe care o avem azi la Vatra Dornei. Îi rog pe dorneni să ne unim cu toţii şi să reuşim să trecem perioada aceasta grea, iar toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm, să încheiem pentru Dorna şi pentru România cu pandemia”, a declarat Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei, potrivit Mediafax.

Care sunt persoanele mai expuse la infecția COVID-19

În ciuda declarațiilor care stârnesc zâmbete, pe alocuri, făcute de politicienii de rang mai mare sau mai mic, oamenii de știință încă nu cunosc multe despre virusul SARS-CoV-2. Cercetătorii germani au reuşit totuși să identifice care sunt şansele de infectare cu noul coronavirus în funcţie de grupa de sânge.

Potrivit DPA, cercetării de la Universitatea Kiel au publicat în New England Journal of Medicine un studiu în care se prezintă faptul că persoanele care au grupa de sânge A au un risc de a suferi de o formă severă de COVID-19 cu aproape 50% mai mare decât persoanele care au o grupă de sânge diferită.

La polul opus, oamenii care au grupa de sânge 0 sunt mai imuni la virus: riscul de a contacta o formă severă a bolii este cu 50% mai mic decât al celor care au grupe de sânge diferite.

Cercetătorii au ajuns la acest rezultat după ce au analizat probe de sânge recoltate de la 1.610 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Pacienţii supuşi studiului se aflau internaţi la terapie intensivă în spitale din Italia şi Spania.

În plus, au fost prelevate probe de la 2.205 persoane sănătoase din Italia şi Spania pentru a se putea realiza comparaţii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase