Home » D:News » Rusia vrea să trimită doi turiști în spațiu

Rusia vrea să trimită doi turiști în spațiu

Rusia vrea să trimită doi turiști în spațiu
Credit foto: Pixabay
Publicat: 05.07.2020

Turiștii vor ajunge la bordul ISS și ar putea chiar să facă parte dintr-o ieșire în spațiu.

În 2010, Federația Rusă și-a întrerupt programul zborurile spațiale turistice datorită creșterii numărul de astronauți profesioniști de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Acum, aparent, Roscosmos vrea să redeschidă această linie de activitate, notează Futurism.

În 2023, Rusia plănuiește să trimită doi turiști la bordul Stației Spațiale la bordul unei navete Soyuz, care este folosită în prezent pentru trimiterea astronauților și a materialelor pentru laboratorul de pe orbită.

O premieră în industria turismului spațial

Dintre acești primi doi turiști spațiali, unul va reuși să facă istorie, prin realizarea unei ieșiri în spațiu. Acest tip de operațiune este rezervat doar astronauților profesioniști care trec prin multe sesiuni de antrenament.

Merită subliniat faptul că antrenamentele necesare unei astfel de situații tinde să fie destul de costisitor. Totuși, dat fiind faptul că zborurile spațiale au costuri destul de piperate, putem presupune că persoană care va avea parte de această extraopțiune dispune de resursele materiale pentru a-și acoperi și cheltuielile legate de pregătire.

Pentru acest nou program, Roscosmos va face parteneriat cu Space Adventures, o compania americană. În trecut compania și agenția spațială au mai colaborat în cadrul unor lansări spațiale cu scopuri turistice.

„Un cetățean privat care va completa o ieșire în spațiu ar fi un alt pas imens înainte pentru explorarea cosmică privată”, explică Eric Anderson, CEO al Space Adventures.

În luna februarie Space Adventures a anunțat o colaborare alături de compania deținută de către Elon Musk. Unele voci atrag atenția că între Roscosmos și SpaceX există o serie de tensiuni.

Citește și:

De ce trimiterea turiştilor în spaţiu nu este o noutate

Cum se prepară fursecurile în spaţiu? Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au făcut o demonstraţie

Virgin Galactic, prima companie de turism spaţial listată la bursă. Cât costă un zbor până la intrarea în spaţiu

Care este preţul unui sejur all-inclusive în primul hotel din spaţiu. Primele bilete au fost deja vândute

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase