Home » D:News » Miami este considerat ”noul Wuhan” în pandemia de COVID-19

Miami este considerat ”noul Wuhan” în pandemia de COVID-19

Miami este considerat ”noul Wuhan” în pandemia de COVID-19
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 15.07.2020

Un expert a considerat Miami, Florida, noul epicentru al pandemiei de COVID-19 la nivel mondial, şi a comparat oraşul american cu Wuhan, locul în care îşi are originea noul coronavirus, scrie NZ Herald.

Peste 2.000 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost spitalizate şi sute sunt în unităţile de terapie intensivă în oraşul în care au fost confirmate până acum peste 64.000 de infecţii.

„Miami este acum epicentrul pandemiei”, a spus Lilian Abbo, expert în bolile infecţioase de la Jackson Health System.

„Ceea ce vedeam în Wuhan acum cinci-şase luni, vedem acum în Miami”, a continuat aceasta.

„Modul în care am acţionat după ridicarea restricţiilor a dus la perpetuarea problemei”, a declarat dr. Aileen Marty, expertul în bolile infecţioase de la Universitatea Internaţională din Florida. „A fost un eşec pentru că nu am reuşit să facem lucrurile corect de la început”, a continuat specialistul.

Oficialii au raportat luni 123 de decese cauzate de coronavirus, un nou record. Cel mai mare total zilnic anterior a fost de 120 de decese pe 9 iulie, potrivit Mediafax.

În Europa, CE a anunțat creșterea capacității de testare

Comisia Europeană crește capacitatea de testare și îmbunătățește depistarea contacților, măsurile fiind luate pentru a stopa extinderea noilor focare de COVID-19.

CE a prezentat miercuri măsuri pe termen scurt pentru a crește gradul de pregătire a UE în materie de sănătate pentru apariția focarelor de COVID-19.

Măsurile prevăd creșterea capacității de testare, îmbunătățirea depistării contacților și a supravegherii de către organismele din domeniul sănătății publice pentru a identifica aglomerările de cazuri și a stopa extinderea focarelor.

Comisia a adoptat și o decizie pentru a sprijini interoperabilitatea aplicațiilor mobile de depistare a contacților și de avertizare dincolo de frontierele naționale în UE.

Alte măsuri vizează asigurarea furnizării regulate a echipamentelor individuale de protecție, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, dar și menținerea accesului rapid la capacitățile sistemului de sănătate publică de a gestiona creșterea bruscă a numărului de pacienți fără a neglija alte domenii ale asistenței medicale.

„Menținerea acccesului la capacitățile sistemului de sănătate se face inclusiv prin sprijin financiar pentru transportul personalului medical și al pacienților între statele membre și prin coordonarea desfășurării echipelor și echipamentelor medicale de urgență în țările solicitante prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE”, au spus oficialii europeni.

De asemenea, de la nivelul CE s-a dispus luarea unor măsuri nefarmaceutice specifice și localizate, bazate pe cercetare și pe dovezi, precum și schimbul de informații în timp util cu privire la eficacitatea măsurilor reintroduse.

Coronavirusul încă circulă

Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, a declarat că în prezent se știu mai multe lucruri despre noul coronavirus, însă trebuie adoptată o atitudine preventivă.

„Setul de măsuri prezentate are ca scop contracararea oricăror noi focare de COVID-19. În urma lecțiilor învățate în ultimele luni, planificăm din timp pentru a evita improvizațiile, consolidând pregătirea noastră pe toate fronturile, menținând piața unică și principalele sale libertăți și facilitând calea către o redresare economică și socială în întreaga UE”, a spus aceasta.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a afirmat la rândul său că virusul încă circulă, iar vigilența, pregătirea și coordonarea sunt indispensabile pentru a evita focarele generalizate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase