Home » Știință » Cheaguri de sânge în ”aproape fiecare organ” descoperite în urma autopsiilor persoanelor care au murit de COVID

Cheaguri de sânge în ”aproape fiecare organ” descoperite în urma autopsiilor persoanelor care au murit de COVID

Cheaguri de sânge în ”aproape fiecare organ” descoperite în urma autopsiilor persoanelor care au murit de COVID
Credit foto: Pixabay
Publicat: 16.07.2020

Experții în patologie au identificat cheaguri de sânge în majoritatea organelor în cazul persoanelor care au murit de COVID-19.

Un studiu efectuat de către patologi, cercetătorii care studiază cauzele și manifestările bolilor, de la Universitatea New York, a dus la concluzii „dramatice” după explică chiar aceștia.

Cercetătorii Centrului Medical Langone explică faptului că autopsiile pe care le-au efectuat în această perioadă asupra persoanelor care au murit din cauza infecției cu noul coronavirus prezentau cheaguri de sânge în „aproape fiecare organ”, notează Science Alert.

Cheagurile de sânge se pot forma în toate vasele de sânge

Anterior acestui studiu, oamenii de știință și medicii practicanți au observat faptul că cheagurile de sânge aveau tendința de a se forma în vasele mari de la nivelul plămânilor, inimii, creierului și chiar și la nivelul pielii.

Acest nou studiu demonstrează cheagurile se pot forma și în vasele mici de sânge. O astfel de constatare sprijină observațiile medicilor care explicau faptul că unii pacienți pot suferi, în cele mai grave cazuri, de complicații precum accidentele vasculare cerebrale, insuficiență renală, inflamația cardiacă și probleme ale sistemului imunitar.

„Și acest lucru a fost dramatic pentru că, deși ne-am fi așteptat la plămâni, am găsit cheaguri în aproape fiecare organ pe care l-am analizat în studiul nostru de autopsie”, explică Amy Rapkiewicz, directoarea Centrului Medical Langone din cadrul Universității New York.

„Le-am găsit în inimă și rinichi și ficat și alte organe. În special în inimă, megacariocitele produc ceva numit trombocite care sunt implicate în coagularea sângelui”, a mai adăugat cercetătoarea pentru CNN.

Studiul a fost publicat în EClinicalMedicine.

Citește și:

Remdesivir a redus cu 62% riscul mortalităţii în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus

Estimări sumbre ale cercetătorilor. 1 din 150 de americani este infectat cu noul coronavirus „chiar acum”

Maimuțe infectate cu noul coronavirus au dezvoltat imunitate de scurtă durată

Cercetătorii din Ungaria au dezvoltat un medicament pe bază de proteine care inhibă COVID-19

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase