Home » D:News » NASA va trimite un robot să verifice exteriorul ISS

NASA va trimite un robot să verifice exteriorul ISS

NASA va trimite un robot să verifice exteriorul ISS
Verificărea integrității reprezintă una dintre cele mai periculoase sarcini de la bordul stației.
Publicat: 27.07.2020

Verificărea integrității reprezintă una dintre cele mai periculoase sarcini de la bordul stației.

Cercetătorii agențiilor spațiale din SUA și Canada au reușit să automatizeze una dintre cele mai periculoase sarcini de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Aceștia au construit un robot care poate efectua ieșirile în spațiu în locul oamenilor, reducând pericolele la care sunt supuși astronauții, notează Futurism.

Robotul numit Dextre este echipat cu mai multe brațe se poate atașa de exteriorul stației spațiale. Recent acesta a fost trimis să caute urme de amoniac, agentul de răcire folosit la bordul stației spațiale.

Un risc mai redus pentru oameni

Într-un comunicat al NASA, oficialii agenției explică faptul că trimiterea robotului în misiunile de verificare a integrității sau a diferitelor echipamente din exteriorul stației reduce considerabil riscurile pentru astronauți.

Recent, astronauții de la bordul stației au instalat unitatea RiTS, Robotic Tool Stowage, care funcționează în tandem cu Dextre. Oamenii de știință explică faptul că RiTS funcționează ca o cutie de unelte pentru robot, fiind un loc în care își poate depozita instrumentele de detectare a amoniacului.

„RELL este un exemplu excelent al modului în care roboții cu instrumentele potrivite pot simplifica viața pentru astronauți […] Dextre poate folosi RELL pentru a detecta scurgerile de amoniac, eliminând nevoia ca astronauții să îndeplinească aceeași sarcină în timpul unei ieșiri spațiale”, explică Mark Neuman.

Citește și:

NASA amână din nou lansarea telescopului spaţial James Webb, înlocuitorul lui Hubble

Anunțul șefului NASA după ce Rusia a refuzat să se alăture programului Artemis, de explorare a Lunii

„Cârtița” trimisă de NASA pe Marte a început, în sfârșit, să sape, însă a dat de un nou obstacol

NASA investește într-un start-up care susține că poate obține oxigen din regolit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase