Home » D:News » Cum ar arăta o ”stație spațială” destinată explorării oceanelor?

Cum ar arăta o ”stație spațială” destinată explorării oceanelor?

Cum ar arăta o ”stație spațială” destinată explorării oceanelor?
Fabien Cousteau, nepotul exploratorului Jacques Cousteau, vrea să construiască echivalentul ISS sub apele oceanului.
Publicat: 29.08.2020

Fabien Cousteau, nepotul exploratorului Jacques Cousteau, vrea să construiască echivalentul ISS sub apele oceanului.

Oceanele planetei noastre ascund în continuare o mulțime de secrete și asta deoarece se dovedesc a fi extrem de greu de studiat pe măsură ce adâncimea lor crește. Fabien Cousteau, nepotul exploratorului Jacques Cousteau, vrea să construiască echivalentul Stației Spațiale Internaționale în adâncurile oceanelor pentru a facilita explorarea acestora, notează Futurism.

„Explorarea oceanelor este de 1.000 de ori mai importantă decât explorarea spațială pentru supraviețuirea noastră, în mod egoist, pentru traiectoria noastră în viitor”, a declarat Fabien Cousteau.

Un proiect îndrăzneț

Alături de inginerul industrial Yves Béhar, Cousteau a prezentat un proiect extrem de îndrăzneț: un laborator subacvatic de aproape 400 de metri pătrați. Laboratorul, numit de către cei doi Proteus ar putea oferi unei echipe de 12 cercetători un acces mult mai facil către fundul oceanelor.

Cei doi sunt extrem de optimiști în ceea ce privește proiectul lor, estimând că ar puutea fi gata în doar trei ani de zile. Designul ales de cătrei cei doi este unul neobișnuit, dara daptat condițiilor extrem de pe fundul oceanelor.

Pe corpul acestei stații sunt prevăzute o serie de structuri, asemănătoare bulelor, care vor avea o gamă largă de funcții. Astfel capsulele vor putea servi drept laboratoare, spații medicale sau chiar locuințe ale cercetătorilor.

„Ne-am dorit să fie nou, diferit și inspirator și futurist ”, a declarat Béhar pentru CNN. „Așa că ne-am inspirat din mai multe locuri, din SF, locuințe modulare până la hotelurile japoneze compartimentate”.

Proteus va deveni și prima seră subacvatică, proiectanții alocând spații pentru creșterea hranei în această stație subacvatică. În ceea ce privește alimentarea aceasta va fi asigurată de energia eoliană, termică și solară.

Citește și:

Oamenii de știință au descoperit creaturi la fel de întunecate ca „Vantablack”, în adâncurile oceanelor

Un nou ocean este în proces de formare sub Africa. Ce spun oamenii de știință

Viața necunoscută din adâncuri. Noi specii au fost descoperite pe meleagurile abisale ale Oceanului Pacific

Oceanograful Fabien Cousteau a stat 31 de zile sub apă, doborând recordul stabilit de bunicul său celebru

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase