Home » D:News » Unul dintre cei mai dezgustatori paraziți din lume își face ”cuib” în gura unui pește

Unul dintre cei mai dezgustatori paraziți din lume își face ”cuib” în gura unui pește

Unul dintre cei mai dezgustatori paraziți din lume își face ”cuib” în gura unui pește
Crustaceul a devorat și apoi a ocupat locul limbii unui pește.
Publicat: 19.08.2020

Crustaceul a devorat și apoi a ocupat locul limbii unui pește.

GALERIE FOTO

Atunci când vorbim de natură, o facem în general în termeni pozitivi, gândindu-ne la peisaje și animale pe care le considerăm drăguțe. Adevărul este că evoluția a dat naștere și unora dintre cele mai neobișnuite animale, ale căror comportamente ni se pot părea dezgustătoare.

Un biolog a descoperit un astfel de animal atunci când a realizat o radiografie cu raze X unui pește. Aceștia au descoperit că un crustaceu parazit i-a mâncat limba și s-a așezat în locul acesteia, notează Live Science.

O zi de luni neobișnuită

Kory Evans, biologul care a făcut această descoperire explică faptul că, în general, lunea, ziua în care a făcut această descoperire, tinde să treacă fără prea multe evenimente. Acesta mai adaugă și faptul că parazitul pe care l-a descoperit continuă să se hrănească cu sângele din limbă până în momentul în care întreaga structură se usucă. Din nefericire acesta nu este sfârșitul chinurilor prin care trec peștii care prezintă acest parazit.

Există aproximativ 380 de specii de izopode care consumă limbă, iar majoritatea vizează o anumită specie de pește ca gazdă. Acest tip de izopod intră în corpul unui pește prin branhiile acestuia, se atașează pe limbă și începe să se hrănească, eliberând un anticoagulant pentru a face ca fluxul de sânge să fie constant. Parazitul strânge foarte tare baza limbii cu cele șapte perechi de picioare, reducând aportul de sânge, astfel încât organul să se atrofiază și să cadă.

În acest punct al acestei relații prazitice izopodele ajung să funcționeze ca o nouă limbă pentru pești. Acest parteneriat între un pește și limba sa vie poate continua ani de zile, în multe cazuri, peștii au reușit să trăiască mai mult decât paraziții lor.

Evans a descoperit acest pește în timp ce realiza o cercetare legată de o familie de pești care trăiește în recifurile de corali. El a fost intrigat atunci când a descoperit o insectă în gâtul unui pește despre care știa că ar trebui să fie vegetarian. Radiografiile au arătat că respectivul izopod era un parazit și nicidecum o pradă.

Citește și:

”Moartea de aur”, noua specie de bacterie care consumă viermii paraziţi din interior

Caz rar de parazitism fosilizat: O viespe a depus ouă în interiorul unei pupe

Paraziţii ar putea dispărea de pe suprafaţa Pământului, însă acest lucru nu este benefic

Cercetătorii români au descoperit noi specii de paraziţi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase