Home » D:News » Vremea în București se răcește. Cum va fi la munte

Vremea în București se răcește. Cum va fi la munte

Vremea în București se răcește. Cum va fi la munte
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 29.10.2020

Bucureștenii vor avea parte de vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie, cu temperaturi de 5 – 7 grade. Va ploua slab, iar sâmbătă, vântul va sufla cu rafale de 34 – 45 km/h, conform prognozei speciale pentru București.

Conform ANM, în intervalul vineri ora 2:00 – sâmbătă ora 20:00, vremea se va răci, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri (30 octombrie) se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5…7 grade.

Maxima termică a zilei de sâmbătă (31 octombrie) va fi de 11…12 grade, caracterizând o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie.

Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab, iar mai ales în cursul zilei de sâmbătă, vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 35…45 km/h.

Cum va fi vremea la munte

Administrația Naționala de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de viscol pentru zona montană. De vineri până sâmbătă, rafalele pot depăși 90 km/h și se depune zăpadă.

Conform ANM, în intervalul vineri ora 2:00 – sâmbătă ora 20:00, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h.

Pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase