Home » D:News » Access bars, o nouă modalitate de relaxare pentru cei plictisiți de yoga și alte tehnici de eliberare a stresului

Access bars, o nouă modalitate de relaxare pentru cei plictisiți de yoga și alte tehnici de eliberare a stresului

Access bars, o nouă modalitate de relaxare pentru cei plictisiți de yoga și alte tehnici de eliberare a stresului
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 12.12.2020

Dacă mersul la yoga sau la psiholog par deja demodate, cei interesați de relaxare pot merge la o sesiune de access bars. Access Bars reprezintă o tehnică de eliberare a stresului ce te ajută să trăieşti mai mult în prezent şi să te regăseşti.

Lorena Vlaşin are 19 ani şi este cel mai tânăr terapeut de access bars din lume. În urmă cu doi ani a găsit un curs de terapie pe internet şi s-a gândit că este inedit să înveţe şi ea.

Cursurile de perfecţionare le-a absolvit în Costa Rica, pentru că există doar trei astfel de centre în toată lumea. Acum, Lorena ţine cursuri şi şedinţe de access în Turcia, Rusia, Irlanda, Islanda, Franţa, Italia şi în toată ţara.

De unde provine denumirea de access bars

„Dacă n-aş fi aflat despre access bars până acum, dar aş auzi că uite, există asta, sincer aş da toţi banii din lume ca să am instrumentele astea şi ca cineva să-mi facă bars măcar săptămânal”, spune Lorena Vlaşin.

Există 32 de puncte pe cap care, atunci când sunt atinse uşor, încep să elibereze limitările pe care le ai legate de diferite aspecte ale vieţii.

Se numesc bars pentru că sunt nişte bare de energie care trec prin cap. Există bare legate de conştientizare, control, corp, vindecare, sexualitate, bani, îmbătrânire, creativitate, pace, recunoştinţă etc.

„Practic, e despre a te recunoaşte tu pe tine, ce poţi să creezi în lume şi ce eşti”, explică Lorena.

Posibilitatea să elimini judecata, judecata de sine şi să fii prezent în viaţa ta

Marius Andrei locuieşte în Bucureşti şi este IT-ist. A descoperit access bars-ul anul trecut, când considera că la 36 de ani trebuia să aibă o familie şi un copil, aşa cum au prietenii lui.

„Ceea ce-ţi oferă access bars, este posibilitatea să elimini judecata, judecata de sine şi să fii prezent în viaţa ta. Sunt mult mai receptiv şi mai atent la tot ce se întâmplă în jurul meu, până şi reflexele mi-au devenit mult mai bune”, povesteşte cursantul, potrivit Mediafax.

O şedinţă de access bars costă 300 lei, iar cei care vor să devină terapeuți trebuie să investească aproximativ 20.000 de euro în carieră.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase