Home » D:News » Celebra clădire Empire State Building este complet alimentată de energie eoliană

Celebra clădire Empire State Building este complet alimentată de energie eoliană

Publicat: 09.02.2021

Empire State Building, din New York, și clădirile afiliate funcționează acum numai cu energie curată și verde provenită din surse eoliene.

Empire State Realty Trust, grupul care deține celebrul zgârie-nori împreună cu alte proprietăți de mari dimensiuni din New York și Connecticut, a anunțat că a semnat un contract de trei ani cu Green Mountain Energy, pentru furnizarea de mai mult de 300 de milioane kilowaţi-oră de energie regenerabilă, suficienți pentru a acoperi consumul total de energie.

Empire State Building, unul dintre cele mai frumoase zgârie-nori din lume, cu o istorie de 90 de ani, este alimentat cu energie regenerabilă de peste un deceniu, dar acest ultim contract va face ca întregul portofoliu de proprietăți al trustului să devină „verde”.

De asemenea, Empire State Realty Trust va deveni cel mai mare utilizator comercial imobiliar de energie regenerabilă din SUA.

În termeni practici, acest lucru nu înseamnă că Empire State Building și proprietățile sale afiliate vor fi conectate la turbine eoliene care vor alimenta direct clădirile cu electricitate. În schimb, grupul va plăti efectiv pentru energia provenită din surse regenerabile pentru a acoperi energia electrică pe care o folosesc proprietățile lor.

Potrivit noului contract, un kilowatt-oră de energie verde va fi adăugat la rețea pentru fiecare kilowatt-oră de energie electrică utilizată în proprietățile Empire State Realty Trust, potrivit Washington Post.

Energia regenerabilă plătită, echivalentă cu eliminarea tuturor taxiurilor din New York, timp de un an

Dincolo de a fi o simplă mișcare de PR, acordul va preveni în mod eficient producerea a 225.000 de tone de dioxid de carbon. Potrivit companiei, acesta este echivalentul eliminării tuturor taxiurilor din New York pentru un an sau cu oprirea tuturor luminilor de uz casnic din oraș timp de o lună.

În timp ce Empire State Realty Trust este cea mai mare companie imobiliară care a făcut acest pas, o serie de alte companii mari au luat decizii similare în ultimii ani. Google, Microsoft, Intel, Apple, Equinix, Bank of America, Well Fargo, Starbucks și multe alte corporații cunoscute își procură întreaga energie din surse regenerabile, conform Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) din SUA.

Sursele includ energie solară, eoliană, geotermală, biogaz, biomasă eligibilă și hidroenergie cu impact redus. Unele dintre aceste corporații cumpără chiar și suficientă energie regenerabilă pentru a acoperi peste 100% din consumul lor de energie, ceea ce înseamnă că introduc mai multă energie verde în sistem decât scot.

Vă recomandăm să citiți și:

De la energie regenerabilă la reformularea genurilor. Tendinţele definitorii ale deceniului doi din secolul XXI

Modul adorabil prin care chinezii produc energie regenerabilă

Realizare de excepţie a oamenilor de ştiinţă germani. Este considerată cea mai eficientă sursă de energie regenerabilă – VIDEO

Un studiu care a durat 25 de ani dezvăluie ce fel de energie este mai eficientă în reducerea emisiilor

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase