Home » D:News » Motivul pentru care a crescut numărul sinuciderilor printre femeile tinere din Japonia

Motivul pentru care a crescut numărul sinuciderilor printre femeile tinere din Japonia

Motivul pentru care a crescut numărul sinuciderilor printre femeile tinere din Japonia
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 25.02.2021

Val ciudat de sinucideri în rândul femeilor tinere din Japonia, în pandemie. Numărul sinuciderilor din Japonia în rândul femeilor tinere a crescut cu aproape 15%.

Se știe că valul sinuciderilor este grav în Japonia. Ceea ce nu se știe este că, printre celelalte probleme create de Covid, pandemia a dus la o creștere a ratei de sinucidere în principal în rândul femeilor tinere, scrie Business Insider.

Motivul acestei „epidemii în epidemie” nu este clar, dar datele sunt dramatice. În 2020, pentru prima dată în 11 ani, rata de sinucidere din Japonia a crescut.

Sinuciderile au scăzut în rândul bărbaților, dar au crescut la femei

În mod surprinzător, în timp ce sinuciderile în rândul bărbaților au scăzut ușor, în rândul femeilor au crescut cu aproape 15%. În octombrie, rata sinuciderilor tinerelor din Japonia a crescut cu peste 70%, comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

Motivul este încă cercetat, însă prima cauză suspectată poate fi legată de muncă și economie, deoarece industriile cele mai afectate de criza economică legată de Covid sunt cele în care lucrează tinerele: turismul, comerțul cu amănuntul și domeniul alimentar, potrvit Mediafax.

Este studiată varianta potrivit căreia criza declanșată de coronavirus a dus la un val de depresii și „rușine”, un sentiment foarte răspândit și foarte grav în Japonia, care ar fi putut determina multe femei să-și ia viața.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase