Spionii americani avertizează: China construiește arme spațiale și poate deveni o forță majoră

17 04. 2021, 18:00

Comunitatea de informații din SUA trage un semnal de alarmă. China, țara considerată „o amenințare de top” pentru dominația Americii în spațiu, ar fi demarat operațiuni pentru a transforma spațiul într-o adevărată armă. 

Directorul Serviciului Național de Informații din Statele Unite a publicat un nou raport prin care detaliază o accelerarea a activităților comerciale și militare ale Chinei pe orbita Pământului.

Principala îngrijorare o reprezintă capabilitatea tot mai crescută a Chinei de a elimina sateliți de pe cer cu rachete sau de a-i dezactiva cu lasere. Acesta este un semn al unei militarizări spațiale accelerate și reprezintă o amenințare reală pentru orice conflict din viitor.

China vrea să devină noul lider global al operațiunilor și cercetărilor spațiale

Lăsând armele de-o parte, raportul mai evidențiază și faptul că China pare să fie intens concentrată pe încă un aspect. Țara vrea cu orice preț să devină noul lider global al operațiunilor și cercetărilor spațiale.

„Nici nu încape îndoială. China este concentrată pe conducerea spațiului și lucrează din greu pentru a încerca să conteste poziția de lider a Statelor Unite ale Americii”, a explicat Avril Haines, directorul Serviciului Național de Informații, citată de Futurism.

China are potențialul de a deveni o forță majoră în spațiu

Spre exemplu, China este aproape pregătită să înceapă construirea următoarei stații spațiale pe orbită. Cu siguranță, aceasta nu este o acțiune militară, însă demonstrează faptul că China are potențialul de a deveni o forță majoră în spațiu, în special pe măsură ce Stația Spațială Internațională se apropie de retragere din funcțiune.

Cu acest nou raport, comunitatea de informații din SUA sfătuiește oficialii să ia în considerare aceste dinamici geopolitice aflate în continuă schimbare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

China ar fi început să desfășoare experimente de editare genetică pentru a produce „supersoldați”

Un grup de cercetători susține că a descoperit noi virusuri în Wuhan și alte orașe din China

China face o avere din vânzarea de drone de luptă și este dispusă să le exporte oricui

Primul hotel cu urși polari, deschis în China, provoacă controverse