Home » D:News » Israelul a eliminat obligativitatea de a purta măşti în aer liber

Israelul a eliminat obligativitatea de a purta măşti în aer liber

Publicat: 19.04.2021
Israelul a eliminat obligativitatea de a purta măşti în aer liber
Credit foto: Yoav Aziz Unsplash

Israelul a eliminat cerinţa de a purta măşti în aer liber. Ţara are una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare.

Măsura fusese în discuţie de câteva săptămâni, dar autorităţile au decis să aştepte până la sfârşitul sărbătorilor naţionale Yom Hazikaron şi Yom Haatzmaut, temându-se că sărbătorile fără mască ar putea duce la o creştere a cazurilor.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”.

„Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a adăugat dr. Eyal Leshem.

În spațiile închise se poartă în continuare măști

Măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a declarat dr. Eyal Leshem.

Tot duminică, sistemul de învăţământ a reluat funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase